Uudenmaan kokoontumisrajoituksia kiristetään: "Vahva ja painokas viestimme on, älkää järjestäkö pieniäkään kokoontumisia"

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää heikentyneen epidemiatilanteen takia kokoontumisrajoituksia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. 

Kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on aluehallintoviraston päätöksellä kielletty ensi maanantain, eli 22. helmikuuta, ja 14. maaliskuuta välillä.

Aluehallintoviraston mukaan myös pienempiä kokoontumisia tulisi välttää aina kun se on mahdollista. 

HUS-alueen ilmaantuvuus selvästi korkeampi kuin muualla

HUS-alueen koronavirustartuntojen ilmaantuvuus on selvästi korkeampi kuin minkään muun sairaanhoitopiirin alueella ja uusien tartuntojen viikoittainen määrä on noussut nopeasti.

Aluehallintovirasto tähdentää, että myös herkästi tarttuvien virusmuunnosten osuus kaikista tartunnoista on kasvanut nopeasti HUSin alueella. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eilen julkaiseman toimenpidesuosituksen mukaan alueella on välttämätöntä kiristää kokoontumisrajoitusta enintään kymmenestä henkilöstä enintään kuuteen henkilöön.

Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina, kun se on mahdollista.

– Vahva ja painokas viestimme on: älkää järjestäkö pieniäkään kokoontumisia, jollei se ole aivan välttämätöntä, toteaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen.

Rajoitukset eivät koske yksitystilaisuuksia

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eivätkä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan. 

Silti myös niiden järjestämisessä toivotaan malttia.

– On erittäin tärkeää, että jokainen meistä noudattaa erityistä varovaisuutta ja huomioi viranomaisten antamat määräykset, suositukset ja ohjeet, jotta epidemiatilanne saadaan hallintaan. Kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, on syytä jättää tässä tilanteessa pois, Aluehallintovirasto korostaa tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja