Uudenmaan koronarajoitukset ja Pirkanmaan suositukset voimassa loppiaisen yli – Pohjois-Pohjanmaalla vielä pidempään

4:04
Katso videolta, minkälainen koronatilanne on HUSin alueella tällä hetkellä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on päättänyt pidentää Uudellamaalla voimassaolevien kokoontumisrajoituksien kestoa.

Kaikki yli 10 ihmisen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty nyt 10. tammikuuta asti.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaryhmä on puolestaan päättänyt, että jo voimassa olevia suosituksia jatketaan niin ikään 10. tammikuuta asti.

Pirkanmaan on koronanepidemian kiihtymisvaiheessa ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) leviämisvaiheessa.

Pohjois-Pohjanmaan suositukset pitkään voimassa

Myös Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on päättänyt jatkaa alueen koronasuosituksia 18. tammikuuta asti.

Vaikka suosituksia jatketaan, on koronatartuntojen määrissä Pohjois-Pohjanmaalla havaittu varovainen käänne parempaan. Alueen sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan, että tartuntojen määrä on ollut kuluneen viikon aikana hienoisessa laskussa. Tartuntoja todetaan kuitenkin edelleen, ja tartuntaketjuja havaitaan yhä enemmän eri puolilla maakuntaa. Tartunnat eivät enää keskity vain Oulun kaupungin alueelle.

Tartuntoja on tapahtunut nyt erityisesti perhepiirissä, työpaikoilla ja erilaisissa kaveriporukoiden illanvietoissa. 

–  Vaikka suositukset ja rajoitukset jatkuvat, haluamme välittää myönteisen viestin alueen asukkaille siitä, että tehdyt toimet ovat selvästi vaikuttaneet. Vielä tarvitaan jaksamista, että tilanne säilyy hyvänä eikä joulun tai vuodenvaihteen juhlinnoista lähde uusia tartuntaketjuja, Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja Juha Korpelainen sanoo tiedotteessa.

Muista myös uudenvuodenyönä

Tiedotteessa myös muistutetaan, että uudenvuoden juhlallisuuksia suunniteltaessa tulisi huomioida, että aluehallintoviraston päätös yli 10 ihmisen yleisötilaisuuksien kieltämisestä koskee myös ilotulitustapahtumien järjestämistä.

–  Nykyisellään rajoitus on voimassa 18. joulukuuta saakka, mutta aluehallintovirasto valmistelee rajoituksen jatkamista 18. tammikuuta saakka, tiedotteessa lisätään. 

Pohjois-Pohjanmaa on koronavirusepidemian leviämisvaiheessa.

Päivitys kello 17.41: Juttua täydennetty Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja