Mainos

Päihdeäiti itketti sairasta lastaan – kirpputorin johtaja ylistää muita äitejä puuttumisesta

Helsinkiläisen kirpputorin johtaja kritisoi hätäkeskusta lastaan sättineen sekavan äidin tapauksen laiminlyönnistä. Kiitosta hän jakaa rohkeille äideille. 

Julkisuuteen nousi viikko sitten tapaus, jossa vahvasti päihtynyt äiti kohteli lastaan huonosti lastenvaatekirpputorilla Helsingissä. Nainen tiuski ja kiroili taaperoikäiselle, sairaan oloiselle lapselleen, joka itki apaattisena vaunuissaan.

Paikalla olleet asiakkaat huomasivat lapsen hädän ja yrittivät soittaa hätäkeskuksesta apua. Hätäkeskuksen mielestä asia ei ollut kiireellinen, eikä poliisi koskaan tavoittanut paikalta poistunutta päihdeäitiä.

Lapsen kohtalo on jäänyt mietityttämään kirpputorin johtajaa Piiaa.

– Huoli tulee lapsen puolesta. Miten lapsi pärjää sellaisen äidin kanssa muuallakin kuin kyseisessä tilanteessa, Piia kysyy.

 ”Pitäisi olla se kiireellisin asia”

Piia kertoo, että tilanteessa ei ollut uhkaa esimerkiksi paikalla sillä hetkellä olleelle työntekijälle. Lapsen hädän olisi silti pitänyt riittää hätäkeskukselle.

– Minun on vaikeaa tietysti arvioida, mikä heidän todellinen kiireensä silloin on ollut ja miten he katsovat prioriteettinsa. Itse vähän ihmettelen sitä, että kun selvästi kyse oli pienen lapsen hädästä, että se ei mennyt prioriteeteissa ykköseksi.

Eli jos kyseessä on lapsi, niin toivotteko tehtävän menevän kiirellisempään luokkaan?

– Joo, ehdottomasti mielestäni sen pitäisi olla se kiireellisin asia, jos on lapsen hädästä kyse.

Hätäkeskuksen mukaan poliisipartio ehti tarkastamaan tilanteen puolentoista tunnin kuluttua naista seuraamaan lähteneiden äitien puhelusta. Piia kertoo, että kirpputorilla partio ei käynyt.

– Poliisilta ei kukaan käynyt kirpputorilla koko päivän aikana.

 Viesti päihdeäidille

Tilanteen sankareita ovat Piian mielestä apua pyytäneet äidit, ”leijonaemot”. Hän on purkanut pysäyttävää tilannetta kahden paikalla olleen naisen kanssa.

– Heillä oli huoli lapsen puolesta. Sen takia he siihen reagoivat. Ja olen siitä tosi kiitollinen, että ovat siihen reagoineet. Varmasti sen saman äidin on nähnyt kaupungilla moni muukin. Olen todella ylpeä asiakkaistamme, että he lähtivät hakemaan apua.

– Toivon, että ihmiset reagoisivat näihin tilanteisiin. Jos tästä on seurannut jotain hyvää, niin julkista keskustelua siitä, mitä tuollaisessa tilanteessa sivustaseuraajat voivat tehdä. Mitä he voivat tehdä ja kannattaako siihen itse mennä väliin. Mikä on se oikea taho, johon ottaa yhteyttä.

Piia haluaa myös lähettää viestin päihdeongelmaiselle äidille.

– Haluaisin, että hän hakisi apua. Että hän hakisi apua oman tilanteensa selvittämiseen, sekä ennen kaikkea ajattelisi mikä lapselleen on parasta. Kaikkein suurin huoli, itsekin kun on pienen lapsen äiti, on lapsen hyvinvointi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.