Pähkähullussa somehaasteessa piilee kuolemanvaara – jätesäkkitemppu sai asiantuntijat huolestumaan

Jälleen uusi sosiaalisessa mediassa leviävä haaste on saanut asiantuntijat huolestumaan ihmisten turvallisuudesta.

Imurihaasteeksi kutsutussa leikissä ihminen menee esimerkiksi suuren jätesäkin sisälle jättäen vain päänsä näkyviin. Sitten pussista imetään imurilla ylimääräinen ilma pois, jolloin muovi kiristyy kehon ympärille. Haasteesta uutisoi muun muassa Daily Mail.

Haasteesta on nähty netissä videoita jo pitkään, mutta ne ovat jälleen nousseet suosioon. Leikki vaikuttaa olevan erityisesti lasten suosiossa, mutta neurologiasairauksiin keskittynyt instituutti NINDS varoittaa riskeistä.

– Aivosolut ovat hyvin herkkiä hapenpuutteelle ja voivat alkaa kuolla, jos ne eivät saa happea viiteen minuuttiin, instituutti muistuttaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

On myös olemassa riski, että erityisesti lapset voivat muovisäkkien kanssa leikkiessään jäädä jumiin. Haasteessa pussissa oleva henkilö ei juuri kykene liikkumaan, kun ilma on imetty pois.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ensin pesutabletit ja nyt tätä kuraa. Ihmisiä tulee kuolemaan, jotenkin joku onnistuu tukehduttamaan itsensä, eräs Twitter-käyttäjä ennustaa. Pesutableteilla hän viittaa aiemmin villinneeseen trendiin, jossa nuoret söivät karkeilta näyttäviä tiskiainetabletteja vakavin seurauksin. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat