Pabuk-myrsky lähestyy Thaimaan turistialueita: Kymmeniätuhansia evakuoitu, saarille jääneet ovat loukussa – Sankarisukeltaja Mikko Paasi: "Sukeltamaan ollaan lähdössä"

Niinistön terveiset Thaimaahan Mikko Paasille:"Olette mies, jonka mielelläni tapaisin" 0:35
Katso video: Presidentti Niinistö lähetti terveisiä Thaimaassa loukkuun jääneiden poikien pelastusoperaatioon osallistuneelle Mikko Paasille: "Olette mies, jonka mielelläni tapaisin"

Thaimaassa trooppinen myrsky Pabuk lähestyy maan itärannikkoa. Kymmenettuhannet turistit ovat siirtyneet Siaminlahdelta mantereelle myrskyn tieltä.

Nyt yhteydet saarilta mantereelle ovat jo poikki, joten saarille jääneet eivät enää pääse pois ennen kuin myrsky on kulkenut ylitse.

Koh Samuin ja Nakhon Si Thammaratin lentokentät on suljettu lauantaihin asti, ja lauttojenkin on käsketty pysyä maissa.

Saarilla on kuitenkin edelleen paljon turisteja.

– Koh Phanganilla on yhä kymmeniätuhansia turisteja. Mutta olen puhunut ulkomaalaisten kanssa, eivätkä he ole peloissaan, he ymmärtävät tilanteen, kertoi Koh Phanganin paikallishallinnon johtaja Krikkrai Songthanee uutistoimisto AFP:lle.

Myrskyn reitillä kaikki turistisaaret

Thaimaan meteorologisen viraston mukaan myrskyn tielle osuvat kaikki Siaminlahden turistisaaret kuten Koh Samui, Koh Phangan ja Koh Tao.

Paikoin ihmiset ovat hamstranneet ruokaa ja tarvikkeita, ja joistakin kaupoista polttoaine on loppu.

"Ei täällä mitään hätää"

STT:n tavoittaman, Thaimaan itärannikolla asuvan suomalaissukeltaja Mikko Paasin mukaan tilanne on rauhallinen.

– Ei täällä mitään hätää, pikkaisen ripottelee vettä. Lehdet vain paisuttelee noita juttuja niin kauheasti. Sukeltamaan ollaan lähdössä, Paasi sanoi STT:lle.

Paasi nousi julkisuuteen viime kesänä, kun hän osallistui Thaimaassa luolaan loukkuun jääneiden poikien pelastusoperaatioon.

Lue myös:

    Uusimmat