Pabuk-myrsky iski voimalla Thaimaan eteläosiin – yksi kalastaja kuollut

Hirmumyrsky Pabuk iski perjantaina Thaimaahan 0:22

Thaimaassa trooppinen myrsky Pabuk on iskenyt maan eteläosiin rankalla sateella ja kovalla tuulella. Puolenpäivän jälkeen paikallista aikaa rantautunut myrsky on repinyt taloista kattoja sekä katkonut voimalinjoja ja kaatanut puita, kertovat muun muassa Independent ja BBC.

Yksi kalastaja on kuollut lähellä Malesian rajaa aaltojen kaadettua hänen veneensä.

Pabuk on ensimmäinen trooppinen myrsky Thaimaassa 30 vuoteen. Sen odotetaan laantuvan trooppiseksi matalapaineeksi matkallaan läpi Thaimaan eteläosien.

Kymmenettuhannet turistit siirtyivät Siaminlahdelta mantereelle myrskyn tieltä. Myrskyn alettua lautta- ja lentoyhteydet lomasaarille ovat olleet poikki. Saarilla on kuitenkin edelleen paljon turisteja. Paikoin ihmiset ovat hamstranneet ruokaa ja tarvikkeita, ja joistakin kaupoista polttoaine on loppu.

– Koh Phanganilla on yhä kymmeniätuhansia turisteja. Mutta olen puhunut ulkomaalaisten kanssa, eivätkä he ole peloissaan. He ymmärtävät tilanteen, kertoi Koh Phanganin paikallishallinnon johtaja Krikkrai Songthanee uutistoimisto AFP:lle.

Thaimaan itärannikolla asuvan suomalaissukeltaja Mikko Paasin mukaan tilanne on rauhallinen.

– Ei täällä mitään hätää, pikkaisen ripottelee vettä. Lehdet vain paisuttelevat noita juttuja niin kauheasti. Sukeltamaan ollaan lähdössä, Paasi sanoo.

Paasi nousi julkisuuteen viime kesänä, kun hän osallistui Thaimaassa luolaan loukkuun jääneiden poikien pelastusoperaatioon.

Myös Koh Samuin lomasaarella tilanne oli rauhallinen. Uimarannat oli suljettu, mutta esimerkiksi ravintolat ja baarit jatkoivat toimintaansa.

Lue myös:

    Uusimmat