Koh Samuilla asuva Jukka valmistautuu Thaimaan trooppiseen myrskyyn: "Katon repeytyminen irti pelottaa"

Lomaparatiisina tunnettua Thaimaata lähestyy trooppinen myrsky Pabuk. MTV Uutiset haastatteli Koh Samuin saarella myrskyyn valmistautuvaa Jukka Jokista.

Vaikka myrsky ei vielä ole saavuttanut Koh Samuita, sekä turistit että paikalliset valmistautuvat tulevaan myllerrykseen. Talvet Thaimaassa viettävä Jokinen on parasta aikaa Koh Samuin asunnollaan. Hän on varustautunut myös myrskyyn etukäteen.

– Myrskyä on osattu odottaa jo jonkin aikaa. Ulkoministeriö ja thaimaalainen lehdistö ovat tiedottaneet asiasta hyvin, Jokinen kommentoi. 

Varustelut ovat käynnissä monella tasolla. Kaikki saaren laiva- ja lentoliikenne on peruttu huomiselta. Ihmiset ostavat varastoon elintarvikkeita. Turistien uimista saaren rannoilla rajoitetaan.

Myrsky luultavimmin 
kiertää Koh Samuin

Jokisen mukaan myrsky etenee hitaasti, eikä ole vielä saavuttanut Koh Samuita. Hän epäilee, että myrskyn vaikutukset iskevät saarelle huomenna kello 13 paikallista aikaa. 

– Myrskyn keskus ei välttämättä osu ollenkaan Koh Samuille, mutta kyllähän se myrsky siitä huolimatta täällä tulee tuntumaan.

Aiemmin myrskyn keskus näytti etenevän Koh Samuille, mutta nyt sen reitti on muuttunut etelämmäs ja kulkee luultavimmin Nakhon Si Thammaratin yli.

Katon repeytyminen ja paikallisten selviytyminen mietityttää

Myrskyt aiheuttavat Thaimaassa usein kovia tulvia, jotka hankaloittavat ihmisten liikkumista. Toinen kovan tuulen aikaansaama vahinko on Jokisen mukaan sähkölinjojen päälle kaatuvat palmut.

– Katon repeytyminen irti pelottaa eniten, Jokinen kertoo. 

Hänen mukaansa erityisen ahtaalla ovat kuitenkin "hökkeleissä" asuvat paikalliset. 

– Paikallisille tämä tulee olemaan erityisen kova paikka, kun tulee vettä paljon ja tuulee rajusti.

Ruokaa hamstrattuna

Jokisen mukaan ihmiset ovat valmistautuneet pysymään kotonaan myrskyn ajan.

– Jengi on ostanut täällä valmiiksi syötävää ja juotavaa sekä laastareita, Jokinen kertoo.

Myös Jokinen on hankkinut varastoon ruokaa, jos myrsky estää liikkumisen huomenna kokonaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja