Mainos

Paavo Väyrynen tähtää Helsingin äänikuninkaaksi kuntavaaleissa – pormestarin pesti hänelle "ei sovi"

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen jättäytyy sivuun Helsingin pormestarivaalista. Oman Kansalaispuolueensa perustanut Väyrynen aikoo kuitenkin asettua ehdolle kunnallisvaaleissa Helsingissä, missä hän tavoittelee vaalien äänikuninkuutta. Tätä kautta hän ansaitsisi mielestään myös valtuuston puheenjohtajan paikan.

– Helsingin pormestarinvaalissa on runsaasti ehdokkaita. Minuakin on kannustettu asettumaan ehdolle. Minulle tämä tehtävä ei kuitenkaan sovi, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrynen ilmoittaa tänään julkaisemassaan tiedotteessa, että hänen Kansalaispuolue asettaa pormestarivaaleihin oman ehdokkaan, perussuomalaista Kansalaispuolueeseen eilen loikanneen kaupunginvaltuutettu Harri Lindellin.

Kansalaispuolue ei osallistu puolueena kuntavaaleihin. Puolueen kannattajat ovat muodostaneet "Terve Helsinki" -liikkeen, jonka kautta se asettuu sitoutumattomina ehdolle Kristillisdemokraattien listalle.

Väyrysen mukaan valtuuston puheenjohtajiston vaalissa tulisi toteuttaa suoraa kansanvaltaa ja valita se suurimpien henkilökohtaisten äänimäärien perusteella.

– Kuten olen jo aikaisemmin ilmoittanut, tavoittelen äänikuninkuutta Helsingin kuntavaaleissa. Jos sen saavutan, asetun ehdolle valtuuston puheenjohtajan tehtävään, Väyrynen linjaa tiedotteessaan.

Paavo Väyrynen täytti viime syyskuussa 70-vuotta. Kuuntele alta juhlahaastattelu:

3:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.