Mainos

Paavo Väyrynen perustaa kansanopiston vanhainkotiin

EU-parlamentaarikko Paavo Väyrynen perustaa poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattoman kansanopiston Keminmaalle. Hakemus ylläpitoluvasta ja valtionavusta jätettiin opetusministeriölle tänäaamuna. Väyrynen vahvistaa, että mikäli kansanopistohanke toteutuu suunnitelmien mukaisesti, se tukee hänen aikomustaan jatkaa EU-parlamentissa, eikä hän näin asettuisi ehdolle eduskuntavaaleissa.

Mikäli lupa saadaan, Pohjantähti-opiston opetus alkaa ensi vuoden alusta. Opetus keskittyisi kansainvälisyyteen ja eurooppalaisen yhteistyöhön, Väyrynen kertoo. Toiminta talossa voisi alkaa jo syksyllä, jos joku muu kansanopisto haluaa käyttää tiloja omaan opetukseensa.

Väyrynen toimii itse Pohjantähti-opiston kannatusyhdistyksen puheenjohtajana. Hän sanoo ottaneensa vaimonsa Vuokon kanssa henkilökohtaisen taloudellisen vastuun hankkeesta.

Väyryset ostivat tyhjilleen jääneen Niemi-Niemelän vanhainkodin Kemin kaupungilta 2,8 miljoonalla markalla. Eilen valtuustossa hyväksyttyyn esisopimukseen sisältyy vielä mahdollisuus purkaa kauppa, jos opetusministeriöltä ei saada toimilupaa.

Väyrynen kertoo rahoittavansa kaupan osittain lainalla, osittain realisoimalla varallisuutta. Perheessä ei ole vielä päätetty, miten asia tarkasti järjestetään ja muuttaako perhe opiston läheisyyteen asumaan.(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.