Paavo Arhinmäki ei pahoittele puuttumistaan Leena Meren puheisiin: "Jossain menee raja, paljonko voi valehdella" – kansanedustajien välikohtaus tallentui MTV Uutisten kameraan

1:36

Tunteet kuumenivat tänään pääministerin virka-asunnolla pidetyssä tiedotustilaisuudessa, joka liittyi puolueiden keskusteluihin Suomen tulevasta EU-puheenjohtajakaudesta. Tilaisuudessa ottivat yhteen kansanedustajat Paavo Arhinmäki (vas.) ja Leena Meri (ps.).

Välikohtaus sattui, kun Arhinmäki tulistui Meren puheista ja ilmestyi muun muassa MTV Uutisten kameraan kommentoimaan asiaa käsiään heilutellen.

Arhinmäki oli Meren kanssa eri mieltä siitä, mitä keskustelutilaisuudessa oli puhuttu puolueiden suhtautumisesta EU:hun. Siinä sivussa Arhinmäen käsi osui Meren rintakehään.

Meri ihmettelee, miksei Arhinmäki pahoitellut asiaa tilanteessa.

– Hän oli ilmeisesti niin kiihtyneessä tilassa, ettei edes huomannut huitaisseensa minua. Okei, se saattoi olla vahinko, mutta minua jäi häiritsemään, ettei hän pahoitellut, vaan jatkoi paasaamista vielä oven ulkopuolellakin.

Arhinmäki kirjoitti myöhemmin Facebookissa pyytävänsä anteeksi, jos hänen kätensä osui Mereen:


Puhelimessa Arhinmäki toistaa pahoittelunsa käsiosumasta, mutta toteaa, että puuttuminen Meren lausuntoihin oli välttämätöntä.

Näin Meri ehti kommentoida keskustelua ennen välikohtausta:

– Kokous oli hyvähenkinen, mutta perussuomalaiset ovat kyllä eri mieltä lähestymistavasta. Tuntuu, että kansalaiskeskustelussa pitää olla lähtökohtana se, että integraatiota ja EU:ta pitää syventää.

Meri antoi siis ymmärtää, että muut puolueet ajaisivat vahvempaa EU:ta.

Arhinmäki ei pyydä anteeksi sitä, että puuttui kansanedustajakollegansa puheisiin.

– Muidenkin paikalla olleiden reaktiosta huomasi, ettei kukaan ymmärtänyt mistä hän puhuu.

– Jossain menee raja, paljonko voi valehdella ja vääristellä muiden kantoja.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja