Mainos

Paavi antoi Donald Trumpille luettavaa ilmastonmuutoksesta ja vitsaili Trumpin pulleudesta

3:03

Paavi Franciscus ja presidentti Donald Trump tapasivat tänään pikaisesti Vatikaanissa. Trump oli puolen tunnin tapaamisen jälkeen kuitenkin tyytyväinen ja tviittasi, että hänelle oli suuri kunnia tavata paavi.

-Jätän Vatikaanin entistä päättäväisempänä ajamaan maailmaan RAUHAA, Trump tviittasi ennen kuin jatkoi matkaansa Roomasta Brysseliin, missä hän osallistuu sotilasliitto Naton huippukokoukseen torstaina.

Paavin ja Trumpin näkemykset eroavat toisistaan useissa asioissa. He ovat eri linjoilla muun muassa suhtautumisessa maahanmuuttoon, ilmastonmuutokseen ja kuolemanrangaistukseen.

Franciscus arvosteli Trumpia viime vuoden keväällä vierailullaan Meksikossa. Paavin mukaan Trump ei voi väittää itseään kristityksi, jos samaan aikaan uhkaa rakentaa muurin Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle.

Kielteinen kanta aborttiin on yksi harvoja asioita, joista johtajat ovat samoilla linjoilla.

Mukana vierailulla ovat myös presidentti Trumpin vaimo Melania sekä hänen tyttärensä Ivanka perinteisen tavan mukaisesti sonnustautuneina mustiin asuihin ja huiveihin. Tapaamisen jälkeen Trump perheineen pääsi yksityiselle tutustumiskierrokselle Pietarinkirkkoon ja Michelangelon freskoista kuuluisaan Sikstiiniläiskappeliin.

Paavi antoi Trumpille lahjaksi kolme kirjoitustaan. Joukossa on ympäristöä käsittelevä teksti, jossa Franciscus kehottaa teollisuusmaita hillitsemään hiilidioksidipäästöjä, jotta ilmastonmuutoksen tuhoisat seuraukset voitaisiin estää.

Trump ei suuttunut paavin piikittelystä

Paavi Franciscus leukaili tapaamisessa presidentin pulleudesta.

– Mitä te oikein syötätte hänelle? Poticaako, paavi kyseli Melania Trumpilta.

Potica on kaloripommina tunnettu slovenialainen leivonnainen, jossa on täytteenä pähkinöitä.

Trump ei näyttänyt panevan paavin vitsailua pahakseen vaan virnisteli leveästi. Trump on virallisten tietojen mukaan 188 senttiä pitkä ja painaa 107 kiloa. Painolukemaa tosin epäillään yleisesti alaspäin pyöristetyksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.