Mainos

Trump tapasi paavi Franciscuksen

3:03

Paavi Franciscus ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ovat tavanneet lyhyesti Vatikaanissa. Miesten kahdenväliset keskustelut kestivät vain noin puoli tuntia, eikä kumpikaan antanut lausuntoja kameroille.

Mukana vierailulla ovat myös presidentin vaimo Melania sekä hänen tyttärensä Ivanka perinteisen tavan mukaisesti pukeutuneina mustiin asuihin ja huiveihin. Tapaamisen jälkeen Trump perheineen pääsi yksityiselle tutustumiskierrokselle Pietarinkirkkoon ja Michelangelon freskoista kuuluisaan Sikstiiniläiskappeliin.

Paavin ja Trumpin näkemykset eroavat toisistaan useissa asioissa. He ovat eri linjoilla muun muassa suhtautumisessa maahanmuuttoon, ilmastonmuutokseen ja kuolemanrangaistukseen.

Franciscus arvosteli Trumpia viime vuoden keväällä vierailullaan Meksikossa. Paavin mukaan Trump ei voi väittää itseään kristityksi, jos tämä samaan aikaan uhkaa rakentaa muurin Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle.

Kielteinen kanta aborttiin on yksi harvoja asioita, joista johtajat ovat samoilla linjoilla.

Trump tapaa Roomassa myös Italian johtoa. Matka jatkuu illalla Brysseliin, missä huomenna on vuorossa muun muassa sotilasliitto Naton päämiesten tapaaminen.

Trumpin ensimmäinen ulkomaanmatka presidenttinä päättyy Sisiliaan, missä alkaa ylihuomenna johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmän huippukokous.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.