Pääsiäisen menoliikenne on tänään vilkkainta

Varo liikenteen piiloriskejä 13:33
Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo, millaisia piiloriskejä tien päällä vaanii.

Pääsiäisen menoliikenne on vilkkaimmillaan tänään kiirastorstaina. Liikennettä odotetaan olevan eniten kello 13–19, kerrotaan Fintrafficin tieliikennekeskuksesta.

– On ennustettu aika hyvää keliä, joten menoliikenne voi alkaa aikaisemminkin, sanoo Fintrafficin liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki.

Osa suuntaa pääsiäisen viettoon perjantaina, jolloin liikennettä odotetaan olevan eniten kello 9–14, minkä jälkeen liikenne rauhoittuu. Tarkin mukaan myös perjantaille on ennustettu aurinkoista säätä.

Pääsiäisen menoliikenne suuntautuu Tarkin mukaan pääasiassa pohjoiseen päin.

Lapin poliisin kerrotaan valvovan pääsiäisen liikennettä tehostetusti. Valvontaa keskitetään päätiestön lisäksi Lapin tunturikeskuksiin johtaville teille.

Lapin poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja, komisario Mika Grönroos kertoo tiedotteessa, että Pohjois-Suomessa menoliikenteessä on odotettavissa ajoittaista jonoutumista myös illalla.

Paluuliikenne rullaa maanantaina

Ennen koronapandemiaa liikenteessä oli ruuhkahuippuja juhlapyhien aikaan, mutta nykyään ruuhkat ovat maltillisempia. Fintrafficin mukaan syynä on koronan myötä yleistynyt etätyöskentely.

– Ihmiset voivat lähteä vähän aiemmin esimerkiksi mökille, ja tehdä töitä sieltä ennen pääsiäisen aloittamista, Tarkki kertoo.

Paluuliikenne on vilkkaimmillaan toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina.

– Paluuliikenne on perinteisesti alkanut puolenpäivän jälkeen ja jatkuu jonnekin iltakahdeksaan. Se jakautuu vähän pidemmälle ajanjaksolle. Paluuliikenne on aina ollut vähemmän ruuhkaista kuin menoliikenne, Tarkki sanoo.

Kesänopeuksiin ensi viikosta alkaen

Maanteillä siirrytään kesänopeuksiin porrastetusti pääsiäisen jälkeen.

Väyläviraston mukaan kesäkauden nopeusrajoituksiin siirtyminen voidaan aloittaa ensi viikon keskiviikkona Uudenmaan, Kaakkois-Suomen, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ely-keskusten alueella.

Viikkoa myöhemmin eli keskiviikkona 19. huhtikuuta voidaan aloittaa kesänopeuksiin siirtyminen Pohjois-Savon, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin ely-keskusten alueiden maanteillä.

Kukin ely-keskus päättää kesänopeuksiin siirtymisen tarkemman ajankohdan paikallisten sää- ja keliolosuhteiden mukaan.

Koko maassa on tarkoitus siirtyä kesäkauden nopeusrajoituksiin viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

Katso myös: Liikenneturvallisuustutkija Niina Sihvola Onnettomuustietoinstituutista kertoo, milloin lapsi on riittävän vanha matkustaakseen autossa kasvot menosuuntaan.

Milloin lapsen voi kääntää autossa kasvot menosuuntaan? 2:36

Lue myös:

    Uusimmat