Mainos

Päänsärky jo yhdestä lasillisesta – tästä syystä krapulat pahenevat vuosi vuodelta

Tuntuuko lauantai-illan juhlinta kehossasi vielä maanantaina? Syy ei välttämättä löydy nautittujen alkoholiannosten määrästä. 

Vielä parikymppisenä oli mahdollista juhlia useamman kerran viikossa ja silti herätä aamulla virkeänä kouluun tai töihin. Nykyisin jo muutama viinilasillinen aiheuttaa ylitsepääsemätöntä väsymystä ja saa ohimon tykyttämään.

Jos krapulat tuntuvat paheneva iän myötä, et ole yksin. On nimittäin tieteellisesti todistettu, että alkoholia nauttivan ikä vaikuttaa huomattavasti siihen, kuinka alkoholi vaikuttaa elimistöön.  

Krapula voimistuu 40 ikävuodesta eteenpäin

Tähän tosiasiaan on olemassa muutamia eri selityksiä, joista yksi liittyy kehon koostumuksen muutoksiin. Monesti iän myötä kehon rasvaprosentti nousee, ja tällöin elimistö on alttiimpi alkoholin vaikutuksille. Tämä johtuu siitä tosiasiasta, että rasva ei ime alkoholia.

Iän myötä keho menettää vettä. Kuivuneessa kehossa alkoholin vaikutukset tuntuvat paremman, jolloin esimerkiksi päänsärky tuntuu helposti voimakkaammalta.  

Lihasmassan väheneminen, rasvaprosentin nousu ja kuivuminen muodostavat yhtälön, joka saa krapulan tuntumaan vanhemmiten huomattavasti voimakkaammalta kuin nuoruudessa. 

Edellisten syiden lisäksi vanheneminen tuo mukaan sen ikävän seikan, että keho ei enää palaudu yhtä nopeasti kuin nuorena. Oli sitten kyseessä urheilusuoritus tai baari-ilta, toipuminen voi viedä päiviä. Tutkimusten mukaan krapula pahenee neljästäkymmenestä ikävuodesta eteenpäin.

Video: Opettele tämä kikka vaikkapa seuraavaa baarireissua ajatellen.

Lähde: NyMag 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.