Pääministeri Sipilältä selkeä viesti USA:n varapresidentti Pencelle: Autotulliasiat pitää ratkoa neuvottelupöydissä – "Tämä on Suomellekin iso asia"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo, että painopiste hänen tapaamisessaan Yhdysvaltain varapresidentin Mike Pencen kanssa oli Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisissä suhteissa. Sipilä kuvaili tapaamista erittäin hyvähenkiseksi.

Katso video presidentti Sauli Niinistön ja USA:n puolustusministeri James Mattisin tapaamisesta Suomessa!

"USA:n ja Suomen suhteet vahvemmat kuin koskaan aiemmin" 1:56

Sipilä ja Pence keskustelivat EU:n ja Yhdysvaltain kauppasuhteista, Ukrainan ja Venäjän tilanteesta ja ilmastonmuutoksesta.

Sipilä painotti Yhdysvaltain vierailulla, etteivät presidentti Donald Trumpin kaavailemat autojen lisätullit ole tervetulleita.

– Viestini oli se, että nämä asiat pitää ratkoa neuvottelupöydässä. Tullien lisääminen ei ole oikea tie missään tapauksessa.

– Tämä on Suomellekin iso asia, kun Suomi vie autoja Saksan kautta USA:han ja on yksi merkittävimmistä tuojista autoteollisuudessa. Nämä iskisi kyllä Suomeen. Pelkona on, että jos epävarmuus jatkuu pitkään, se rupeaa näkymään myös maailman kaupan kasvussa.

Sipilän mukaan Suomen ja Yhdysvaltain suhde on vahva. Hän kuitenkin kertoi havainneensa Washingtonissa, että suhtautumisessa ilmastonmuutokseen on selvä ero Yhdysvaltain ja EU:n välillä.

Lue myös:

    Uusimmat