Mainos

Pääministeri Sipilä valmis lisäämään ministereiden määrää – oikeus- ja työministerin työtaakka on ollut tiedossa pitkään

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on valmis lisäämään ministerien määrää. Sipilä kertoo STT:lle, että jokainen hallituspuolue voi halutessaan jakaa oman yhdistelmäsalkkunsa, jolloin uusia ministereitä voisi olla yhdestä kolmeen.

Sipilä sanoo, että on ehdottanut yhdistelmäsalkkujen jakamista hallituskumppaneilleen jo syyskuussa.

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) valitteli keskiviikkona muun muassa Demokraatissa, että hänen työtaakkansa kahden salkun ministerinä on kohtuuton. Sipilä puolestaan totesi keskiviikkona STT:lle, että oikeus- ja työministerin työkuorma on ollut pidempään nähtävissä.

STT ei toistaiseksi ole tavoittanut perussuomalaisten puheenjohtajaa ulkoministeri Timo Soinia kommentoimaan Sipilän ministeri-ilmoitusta.

Valtionvarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi jo tiistaina, että hänen mielestään olisi hyvä, jos jokaisessa ministeriössä olisi selkeästi vastuuministeri. Orpon esikunnasta kerrottiin STT:lle, ettei Orpo kommentoi ministeriasiaa keskiviikkona.

Monta laajaa salkkua 

Nykyisessä hallituksessa on useammalla ministerillä laajat ministerisalkut. Laajat salkut hallituksessa löytyvät muun muassa työ- ja oikeusministeri Lindströmiltä, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselta (kesk.) sekä pääministeriltä itseltään. 

Pääministeri kommentoi vielä tiistaina hallituksen ministerien määrää vain yleisesti.

–  Olen tässä asiassa aika joustava, viimeksi on keskusteltu tammikuussa ja sitä ennen syyskuussa, pääministeri Sipilä sanoi eduskunnassa.

Sipilä totesi tiistaina, että kaikenlaisia keskusteluja on käyty asiasta, mutta keskustelut ovat lähteneet ministereiden työtaakasta.

–  Tiedän, että jotkut ministerit ovat aika lujilla, mutta ei ole tehty mitään päätöksiä, Sipilä sanoi tiistaina.

Ministereiden työkuormasta ja ministerisalkkujen määrästä hallituksessa on puhuttu jo pitkään. Viime vuoden kesäkuussa hallituspuolueet kävivät aiheesta keskustelun, mutta silloin päätettiin, että ministerin määrä pidetään ennallaan 14 ministerissä. Ministerien työmäärää päätettiin tarkkailla, mutta konkreettisista toimista ei tuolloin sovittu. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.