Ministeri Tiilikainen ei pidä itseään ylityöllistettynä: Kahden ministeriön pesti sujunut

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) katsoo, että hänen työnsä kahden ministeriön pestillä on sujunut, vaikka yhdistelmäsalkku työteliäs onkin.  

STT:n puhelimitse Etelä-Koreasta tavoittaman Tiilikaisen mukaan häntä on auttanut paljon se, että hän tunsi jo entuudestaan alan ihmisiä. 

Tiilikainen ei halua kommentoida, olisiko hän enemmän kiinnostunut maataloudesta vai ympäristöasioista, jos yhdistelmäsalkun toinen puolikas olisi jäämässä häneltä pois. 

– Minä en ole se ihminen, joka siitä päättää. Mutta sen voi sanoa, että ministerinsalkkuihin ei pidä rakastua. Ministerien tehtävät ovat aina määräaikaisia. 

Tiilikainen myöntää, että sekä ympäristö- että maatalouspuolella on EU-kokouksia paljon. 

– Mielestäni kohtuullisen hyvin olen silti ne klaarannut. 

Ministeri myös korostaa, että hän pitää yhdistelmäsalkkunsa toimenkuvaa hyvin palkitsevana.  

Tiilikainen esimerkiksi pitää läpimurtona sitä, että ennen Etelä-Koreaan saapumista hänen delegaationsa sai neuvoteltua siipikarjanlihan vientiluvan Japaniin. 

– Japani on kotieläintuotteiden viennissä kaikkein vaikein, tiukimmin säädelty markkina. Vientilupa oli osoitus siitä, että Suomessa on tehty asioita oikein. 

Taustalla Soinin päätös 

Hallituksen mahdolliset ministerisalkkujen vaihdokset nousivat esille sen jälkeen, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti, että hän ei hae jatkokaudelle puolueen puheenjohtajana, mutta haluaa kuitenkin jatkaa ulkoministerinä. 

Perussuomalaiset valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuussa. 

Eräiden ministerien kovasta työtaakasta on puhuttu jo pitkään. 

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on sanonut, että on valmis lisäämään hallitukseen yhdestä kolmeen ministeriä.  

Erityisen työläänä on pidetty oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) tuplaministeriyttä. Lindström on myös itse julkisuudessa kertonut työtaakkansa olevan poikkeuksellisen suuren.  

Lue myös:

    Uusimmat