Mainos

Orpo: Kokoomus valmis keskustelemaan ministerinsalkuista, jos Sipilä tekee ehdotuksen

Kokoomuksen ministereillä ei ole tarpeita jakaa salkkujaan työssä jaksamisen takia, sanoo puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo.

– Kokoomuksen ministeriryhmä pystyy hoitamaan omat vastuunsa ja omat salkkunsa. Meillä ei ole tarpeita - mutta kun on ollut esillä joidenkin ministerien jaksaminen ja työtaakka, niin pitää tietenkin olla valmis keskustelemaan. Ainut kestävä lähtökohta on, että jos on tarve turvata hyvä lainsäädännön taso ja hallituksen kyky selvitä vastuullaan olevista asioista, Orpo sanoi.

Orpo sanoi odottavansa, tekeekö pääministeri Juha Sipilä (kesk.) asiasta ehdotuksia.

– Pääministeri varmaan pohtii kokonaisuutta ja tekee ehdotuksia, jos kokee tarpeelliseksi.

Kokoomusministerit kommentoivat ministerikysymystä tiedotustilaisuudessa, jossa esiteltiin kokoomusministerien kasvuohjelmaa.

– Kokoomuksen ministeriryhmä on hyvässä iskussa, me katsotaan tulevaisuutta. Ei meillä ole mitään hätää, Orpo vakuutti. 

Kalenterit täyttyvät aina 

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen huomautti, että ministereiden on työssään joka tapauksessa työskenneltävä sektorirajojen yli ja tehtävä yhteistyötä.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen totesi, että ministerien työtehtävissä vaaditaan jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä.

– Vaikka ministereitä olisi 25, niin jokainen ministeri saisi kalenterinsa kolminkertaisesti täytettyä, Mykkänen sanoi.

Sisäministeri Paula Risikko kummasteli soutamista ja huopaamista ministerinsalkkujen ympärillä.

– En tiedä, mitä tämä vatulointi oikein on, kun pääministeri ei siitä tykkää ja nyt siihen kuitenkin itsekin vähän sortuu. Aikoinaan kun lähdettiin liikkeelle niin sovittiin, että tämä määrä on ministereitä. Se oli selvä päätös.

Risikko muistutti, että kun Orpo tuli kokoomuksen puheenjohtajaksi, oli hän nostanut esille kysymyksen oikeusministerin tarpeesta.

– Pääministeri totesi silloin että ei, ja vielä kaksi viikkoa sitten hän sanoi että tällä joukkueella mennään. Nyt yhtäkkiä ollaan tässä tilanteessa. Vähän hankala juttu. Outo, Risikko sanoi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja