Sipilä puoliväliriihestä: Kannustinloukkuasiat kesken, muutoin alkaa olla valmista

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan puoliväliriihen kannustinloukkuja käsittelevä työryhmä tekee vielä töitä, mutta muutoin riihessä alkaa olla valmista.

Sipilä uskoo, että riihen asiat saadaan pakettiin vielä tänä iltana.

Sipilän mukaan riihen työryhmät ovat saaneet tehtyä hyvin töitä yön ja aamun aikana.

Ministerien määrästä on Sipilän mukaan keskusteltu riihessä, mutta asia lyödään lukkoon vasta riihen päätteeksi.

– Päätökset tehdään, niin kuin lupasin, kehysriihen aikana tai jos niitä ei tehdä, niin sitten niitä (ministerinpaikkoja) ei lisätä, Sipilä sanoi toimittajille eduskunnassa.

Sipilän mukaan vaihtoehtoina ovat ministerimäärän kasvattaminen kolmella -jokaiselle puolueelle yksi ministeri - tai ministerimäärän pysyminen nykyisellään. Tehtävien uudelleenjakamisesta nykyisten ministerien kesken ei ole Sipilän mukaan keskusteltu.

Sipilän mukaan ministerimäärän kasvattamiskysymys olisi syytä ratkaista viimeistään nyt hallituskauden ollessa puolivälissä, sillä määrän kasvattamisesta hallituskauden lopulla ei olisi enää yhtä lailla hyötyä.

Keskustelu ministerien määrän kasvattamisesta lähti taannoin liikkeelle oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) ylisuuresta työmäärästä. Lindström itse oli tiistaina perin vaitonainen ministerimääräkysymyksestä.

– Kaikki selviää aikanaan, Lindström sanoi STT:lle eduskunnassa.

Valmista jo iltapäivän aikana?

Sipilä ei vielä iltapäivällä halunnut valottaa työllisyystoimia, joiden avulla hallitus pyrkii saavuttamaan 72 prosentin työllisyystavoitteensa.

– Kaikki on auki vielä niin kauan kunnes kaikki asiat on saatu päätökseen, Sipilä sanoi.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) arvioi, että puoliväliriihen asiat saadaan valmiiksi iltapäivän tai alkuillan aikana.

– Monesta asiasta on tullut valmista, Orpo kuvaili riihen edistymistä toimittajille eduskunnassa.

Orpo ei halunnut valottaa tarkemmin asioiden etenemistä puoliväliriihessä.

– Ne on sitten kerralla kaikki valmiina.

Lue myös:

    Uusimmat