Pääministeri Orpo ministeri Rydmanin kommenteista: "En haluaisi lähteä tämän tyyppiseen keskusteluun"

Pääministeri Orpo ministeri Rydmanin kommenteista: "En oikeastaan edes haluaisi lähteä tämän tyyppiseen keskusteluun" 1:52
Pääministeri Orpo ministeri Rydmanin kommenteista: "En oikeastaan edes haluaisi lähteä tämän tyyppiseen keskusteluun"

Rydman sanoi maanantaina, että "oman elämänsä johanbäckmanit" ovat pyrkineet levittämään Suomesta virheellistä tietoa kansainväliseen lehdistöön.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) ei halua ottaa kantaa elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) näkemykseen, jonka mukaan "oman elämänsä johanbäckmanit" ovat pyrkineet levittämään virheellistä tietoa Suomesta ulkomaille. Rydman sanoi Ylen Ykkösaamussa maanantaina, että puoluepoliittisia sidonnaisuuksia omaavat nettiaktiivit ja professorit olisivat pyrkineet levittämään Suomesta vääriä tietoja kansainväliseen mediaan.

Myöhemmin illalla Ylen A-studiossa Rydman kuitenkin sanoi, että hänen mainitsemansa pyrkimykset eivät ole menneet kovin hyvin läpi kansainvälisessä mediassa. Rydman ei täsmentänyt, ketkä virheellisiä väitteitä hänen mielestään levittävät. Hän vetosi tässä siihen, että se voitaisiin kokea maalitukseksi.

Orpo ei ottanut kantaa siihen, jakaako hän näkemyksen "oman elämänsä johanbäckmaneista" Rydmanin kanssa.

– Minä en oikeastaan edes haluaisi lähteä tämän tyyppiseen keskusteluun. Että minusta ministeri Rydman voi käydä sitä keskustelua, Orpo sanoi suomalaismedialle Brysselissä.

Suomessa on käyty vilkasta keskustelua kielteisestä julkisuudesta, jota kansainvälisessä lehdistössä on ollut tuoreen hallituksen ensimmäisten viikkojen aikana. Orpo on tällä hetkellä toista päivää EU-maiden sekä Latinalaisen Amerikan ja Karibian yhteisön poliittisten johtajien huippukokouksessa Brysselissä.

Orpo: Keskustelu on ylikierroksilla

STT kysyi Orpolta myös laajemmin ajattelusta, jonka mukaan median tai kansalaisyhteiskunnan toimesta käytäisiin tällä hetkellä jonkinlaista demokratian vastaista keskustelua.

Orpon mukaan yhteiskunnassa pitää käydä kansalaiskeskustelua, media tekee tehtäväänsä ja poliitikot omaansa. Hänen mukaansa koko keskustelussa on kuitenkin niin paljon vastakkainasettelua ja ylikierroksia, että painetta olisi hänen mukaansa hyvä laskea.

– Niin kuin eilen sanoin, niin minusta tässä nyt on ilma sakeanaan erilaista viestintää tai heittoja tai kiihtymistä. Minusta olisi parempi, että kaikki vähän rauhoittuisivat, hän sanoi.

Orpo toisti ajatuksensa siitä, että hallituspuolueiden puheenjohtajien keskustelut jatkuvat tällä viikolla.

– Me tämän viikon aikana jatkamme keskusteluja. Ja aina niiden perusteella määrittelen sitten, että miten keskustelut jatkuvat.

Orpo kertoi maanantaina, että sunnuntaisessa tapaamisessaan puheenjohtajat keskustelivat poliittisesta tilanteesta ja hallituksen työskentelystä.

Lue myös:

    Uusimmat