Kokoomuksen Tere Sammallahti ei mielestään maalittanut Iltalehden toimittajaa – "Ehkä on parempi pitää kännykkä nyt taskussa"

Kansanedustaja Tere Sammallahti (kok.) katsoo, ettei ole maalittanut Iltalehden toimittajaa tviiteillään. Sammallahti vastasi STT:lle Journalistiliiton puheenjohtajan Hanne Ahon esittämään kritiikkiin häntä kohtaan.

– Elän nyt tässä asiassa sisäministeriön määritelmän mukaan. Olen itse katsonut, että maalittaminen tarkoittaisi yllyttämistä jotakuta vastaan tai johonkin toimintaan jonkun asian puolesta. Sellaista en tietenkään ole tehnyt, Tere Sammallahti sanoo.

Journalistiliitto sanoi maanantaina Twitterissä, että osa perussuomalaisten ja kokoomuksen poliitikoista on maalittanut Iltalehden toimittajaa. Tiistaina Hanne Aho kertoi, että Journalistiliitto viittasi tviitissään yhteen kokoomuspoliitikkoon.

– Meillä on tiedossa Tere Sammallahti, Aho sanoi STT:lle.

"Some ylikierroksilla"

Journalistiliitto ja kokoomus keskustelivat maalittamisesta tiistaina. Sammallahti kertoi, ettei kokoomuksen ryhmänjohto ole pyytänyt tai vaatinut häntä muuttamaan toimintaansa Twitterissä.

– Minua ei ole pyydetty, meillä ryhmänjohto oli kyllä hyvin ymmärtäväinen asian tiimoilta.

Hän sanoo kuitenkin aikovansa "vetää happea ja rauhoittua vähän", koska sosiaalinen media käy nyt ylikierroksilla.

– Pari viime viikkoa koko sosiaalinen media, erityisesti Twitter, on käynyt niin jäätävillä kierroksilla, että huomaa, ettei se tee itsellekään enää kauhean hyvää. Ehkä on parempi pitää kännykkä nyt taskussa ja keskittyä ihan elävään elämään, Sammallahti sanoi STT:lle keskiviikkona iltapäivällä.

Hän sanoi reagoineensa, koska pitää toimittajan Tiktok-videossa esittämiä natsisyytöksiä todella vakavina.

– Vihjailu siitä, että meillä olisi useita ministereitä, joilla on natsimenneisyys, on minun mielestäni todella yliampuvaa. Koen itse aiheen vahvasti, ja sen takia halusin ottaa kantaa. En tiedä, ajatteleeko kirjoittaja itse näistä konnotaatioista samalla tavalla. Itsellä se iski vain sydämeen.

Tutkimusprofessori Antti Pietikäinen antaa pääministeri Orpolle vinkkejä vastakkainasettelun lievittämiseen 1:32
Tutkimusprofessori Antti Pietikäinen antaa pääministeri Orpolle vinkkejä vastakkainasettelun lievittämiseen

Lue myös:

    Uusimmat