Pääministeri Orpo isännöi tänään juhlaa yli 500 lapselle

Lasten itsenäisyyspäivän juhlan teemana on tänä vuonna ystävyys ja kaveritaidot.

Lasten itsenäisyyspäivän juhla järjestetään tänään Valtioneuvoston linnassa Helsingissä. Yli viisisataa lasta eri puolilta Suomea kokoontuu juhlimaan 106-vuotiasta Suomea pääministeri Petteri Orpon (kok.) kutsuvieraina.

Juhlaohjelman mukaan pääministeri Orpo toivottaa kaikki lapset tervetulleiksi ja kättelee heidät juhlan aluksi. Sen jälkeen luvassa on ohjelmaa, syötävää sekä musiikkia.

Lasten itsenäisyyspäivän juhlan teemana on tänä vuonna ystävyys ja kaveritaidot. Kaveritaidoilla tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että huomioi ympärillä olevat ihmiset ja pyytää kaikki mukaan leikkeihin ja peleihin.

Pääministeri Marin emmänöi lasten juhlia - näin lapset juhlivat itsenäisyyttä! 3:33
Näin lapset juhlivat vuonna 2022 – katso hauska video!

Juhlan perinne jatkuujo viidettä kertaa

Juhlaan on kutsuttu jokaisesta Suomen kunnasta kaksi vuonna 2013 syntynyttä eli 10-vuotiasta lasta. Kunnat valitsevat juhlaan lähtevät lapset.

Lasten itsenäisyyspäivän juhlan perinne jatkuu tänä vuonna jo viidettä kertaa, kertoo Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Ensimmäistä kertaa juhla järjestettiin Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2017. Vuosina 2020 ja 2021 lasten itsenäisyyspäivän juhla jäi väliin koronapandemian vuoksi.

Juhla järjestetään Mannerheimin Lastensuojeluliiton, lapsiasiavaltuutetun ja valtioneuvoston kanslian yhteistyönä.

Lue myös:

    Uusimmat