Pääministeri Marin kommentoi jälleen Suomen Nato-kantaa

Onko Suomi aikeissa liittyä Natoon? Näin vastaa pääministeri Sanna Marin uutistoimisto Reutersille 1:03
Video: Näin Marin kommentoi viikko sitten Suomen Nato-kantaa Reutersille.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on jälleen kommentoinut Suomen Nato-kantaa. Tällä kertaa valtiovierailulla Espanjassa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Marin sanoi Espanjassa, että Suomen on tärkeää pitää mahdollisuus hakea Natoon, jos eduskunta päättäisi hakea sotilasliittoon.

Marin sanoi myös, ettei Suomella ole välittömiä aikeita liittyä Natoon, ja sanoi, ettei Venäjällä ole vaikutusta päätökseen.  

– Meillä on mahdollisuus hakea Natoon tulevaisuudessa ja on todella tärkeää, että pidämme tämän mahdollisuuden auki. Se on meidän oma päätöksemme, Marin sanoi. 

Lausunto on samankaltainen kuin viikko sitten Reutersille antamaa lausunto. Silloin Marin totesi, ettei Suomi ole hakemassa Natoon tällä hallituskaudella.

– Sanoisin, että tämä on erittäin epätodennäköistä. Emme ole hakemassa, emmekä keskustele jäsenyydestä. Mutta meillä on se mahdollisuus tulevaisuudessa, Marin muotoili tuolloin.

Marin totesi myös silloin, että Suomi pitää kiinni mahdollisuudestaan hakea Nato-jäsenyyttä näin halutessaan, mutta jäsenyyttä ei olla hänen mukaansa nykyisellään hakemassa, eikä sen hakemisesta käydä tällä hetkellä keskusteluja.

Tämä aiheutti äläkkää etenkin Suomen oppositiossa, jossa lausuntoa tulkittiin niin, että Suomen Nato-ovi meni hetkeksi kiinni.

Marin vastasi kritiikkiin, ettei Suomen Nato-kanta ole muuttunut mihinkään.

– Meillä ei ole tällä hetkellä eduskunnan tai kansan enemmistön tukea natojäsenyyden hakemiselle. Tästä näkökulmasta käsin tuo oma toteamukseni oli pikemminkin realismia, olemassa olevan tilanteen toteamista, ei edes varsinainen kannanotto aiheeseen, Marin totesi.

Tänään presidentti Sauli Niinistö kommentoi MTV:n Asian ytimessä -ohjelman haastattelussa Euroopan turvallisuustilannetta ja sen heijastuksia Suomeen. Suora lähetys alkaa kello 20. 

Juttua täydennetty 26.1. klo 16.48: Täydennetty Marinin sitaatti ja korjattu viidennestä kappaleesta, että tämänpäiväinen lausunto olisi eronnut aiemmasta Reutersille antamasta lausunnosta.  

Lue myös:

    Uusimmat