Sauli Niinistö MTV:n erikoishaastattelussa keskiviikkona – kuinka presidentti näkee turvallisuustilanteen muuttuneen Euroopassa?

MTV:n ajankohtaisohjelma Asian ytimessä palaa talvitauolta keskiviikkona. Ensimmäisessä jaksossa suoraan lähetykseen vieraaksi saapuu tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Asian ytimessä -ohjelman avausjaksossa pääpaino on ajankohtaisessa Euroopan turvallisuustilanteessa ja sen heijastuksissa Suomeen.  

Kiristynyt turvallisuustilanne ja jännitteinen ilmapiiri ovat puhuttaneet viime viikkoina eri puolilla Eurooppaa. Presidentti Sauli Niinistö on ollut yksi aktiivisimmista toimijoista selvittäessään muun muassa viime viikolla tilannetta puhelimitse Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin kanssa.

Presidentti Niinistön näkemykset tilanteen vakavuudesta ja vaikutuksista nähdään ohjelman suorassa haastattelussa illalla klo 20. Haastattelu on katsottavissa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Vuosisatojen historia ja Putinin mieli – kolme syytä, miksi Venäjä on niin kiinnostunut Ukrainasta 3:31
Katso myös: Kolme syytä, miksi Venäjä on niin kiinnostunut Ukrainasta.

Tunnin suora lähetys parhaaseen katseluaikaan

Aiemmin myöhäisilloista tuttu Asian ytimessä pidentyy tunnin mittaiseksi suoraksi lähetykseksi ja siirtyy keskiviikkoiltoihin.

Asian ytimessä keskittyy tärkeimpiin ja ajankohtaisimpiin, yhteiskunnallisesti akuutteihin ja merkittäviin asioihin. Viikoittaisessa ohjelmassa vieraina nähdään keskeisimpiä vaikuttajia valtakunnan huipulta ja alojensa parhaita asiantuntijoita. Studiohaastatteluiden ohella merkittävässä osassa ovat myös toimittajien koostamat juttukokonaisuudet niin kotimaan kuin ulkomaidenkin puhuttavista aiheista.

– Haluamme käsitellä ohjelmassa niitä aiheita, jotka ovat kulloinkin ajankohtaisia sekä kiinnostavia, ja joilla on merkitystä suomalaisten arkeen. Olemassa olevien puheenaiheiden syventämisen ohella haluamme tuoda esiin entistä enemmän myös omia nostoja ja aiheita, jotka ansaitsevat hieman laajemman käsittelyn, tuottaja Antti Mälkönen kertoo.

Uutissisällöt ovat kasvattaneet viime vuosina entisestään suosiotaan ja myös MTV Uutisissa halutaan jatkaa tarjonnan monipuolistamista tuomalla ajankohtaisjournalismiin keskittyvä ohjelma keskelle viikkoa, illan parhaaseen katseluaikaan.

– Ohjelmalle on jo muodostunut vakiintunut katsojakuntansa, ja nyt lähdemme ennakkoluulottomasti tavoittelemaan uusia yleisöjä prime timestä. Kilpailu on kovaa, mutta en epäile hetkeäkään, etteikö intohimoisesti, huolellisesti ja kiinnostavasti tehtävälle ajankohtaisohjelmalle olisi tilausta, ohjelman juontaja Jaakko Loikkanen sanoo.

Asian ytimessä keskiviikkoisin klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat