Mainos

Pääministeri julkisti itselleen tärkeän arvon – lisäksi haluaa avata arvojen merkitystä päätösten taustalla

15:31

Uudistuneessa SuomiAreenassa seurataan tänä vuonna eduskuntapuolueiden puheenjohtajien pitämiä puheenvuoroja. Arvopuheessa puheenjohtajat pitävät itselleen tärkeästä arvosta puheen iltapäivällä klo 16. 

Puheenjohtajat paljastavat arvonsa kuitenkin jo aamulla Huomenta Suomessa. Tänään arvoistaan kertoivat keskustan Juha Sipilä sekä KD:n Sari Essayah, mutta iltapäivällä puheet pitävät poikkeuksellisesti Sipilä ja kokoomuksen Petteri Orpo

Essayah ja Orpo vaihtavat päiviä päittäin valtiovarainministerin aikataulujen vuoksi. 

Sipilä aikoo puhua iltapäivällä ylisukupolvisuudesta. Sipilän mukaan arvoista pitäisi ylipäätään puhua enemmän, ja hän haluaa avata enemmän sitä, miten arvot näkyvät päätöksenteon taustalla.

Kokoomuksen arvo on reiluus, josta puheenjohtaja Orpo puhuu laajemmin kello 16. Tapahtumaa voi seurata suorana SuomiAreenan verkkosivuilla tai MTV-lavan yleisössä Porissa. 

"Antti Rinne ilahdutti"

Eilen arvopuheita seuraamassa ollut yrittäjä, mediapersoona Jari Sarasvuo kehui konseptia hienoksi.

– Oli kunnia saada olla ensimmäisessä mukana, ottaen huomioon, mitä tästä vielä historian saatossa tulee. Hieno konsepti, ja kun ihmiset oppivat tämän, siitä tulee hyvä.

Hän ilahtui erityisesti eilisestä Antti Rinteen osuudesta.

– Antti Rinne ilahdutti minua. Pelkäsin, että molemmat vetävät silkan poliittisen puheen. Kyllä he siihen vähän luisuivat, mutta ei se ollut lainkaan pahimmasta päästä.

Sarasvuolla on tuleville esiintyjille hyviä neuvoja.

– Aikuisten ihmisten täytyy ymmärtää, että tämä on viihdettä. Tänne tullaan palvelemaan yleisöä. Jos siinä ei ole mitään, mikä vähän havahduttaisi yleisöä, se ei todennäköisesti ole kovinkaan kiinnostavaa.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja