Mainos

SuomiAreenan ohjelma julki – puhujia ennätysmäärä

2:03

Heinäkuussä järjestettävässä SuomiAreenassa näkyvät tänä vuonna erityisesti pääyhteistyökumppanit Suomi 100 ja Suomen evankelisluterilainen kirkko. Tapahtuman uutuuksia ovat mobiilisovellus ja lapsiparkki.

Porissa järjestetään 10.–14. heinäkuuta SuomiAreena-tapahtumaviikko nyt jo kahdennentoista kerran. Keskustelemassa nähdään ennätysmäärä yhteiskunnallisia vaikuttajia. Puhujalistalla on 950 nimeä yli 170 tilaisuudessa.

– Se kertoo siitä, että halukkuutta on. Meidän ei ole tarvinnut kammalla ja haravalla haravoida puhujia, eli tulijoita riittää, MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kertoo.

Uutisihmisenä Ylä-Anttila vinkkaa SuomiAreenan sisällöstä tasavallan presidentin kyselytunnin.

Sauli Niinistö on siellä kansalaisten ja vähän siinä sivussa toimittajienkin tentattavana. Myös ulko- ja turvallispolitiikka vahvasti esillä, niin kuin tähän aikaan kuuluu.

Rento tunnelma ja painavaa asiaa

SuomiAreenan vastaavan tuottajan Mari Haaviston mukaan tapahtuman suosio perustuu siihen, että televisiosta tuttuja asiantuntijoita pääsee kuuntelemaan lähietäisyydeltä. Puhujia voi myös käydä nykäisemässä hihasta tilaisuuden jälkeen ja pyytää vaihtamaan pari sanaa. 

– Sopivassa määrin tärkeää asiaa, mutta rennoissa tunnelmissa. Ei siellä pääministerikään kravatti kaulassa kulje.

Haavisto toivoo SuomiAreenan yhdistävän ihmisiä yhteiskunnan eri aloilta, politiikoista urheilun ja viihteen edustajiin. Keskiviikkona 12. heinäkuuta SuomiAreenan pääyhteistyökumppani DNA järjestää jo perinteeksi muodostuneen viihdeshown. Lavalla nähdään muun muassa Saara Aalto ja Irina.

Puhujakaartin kiinnostavista nimistä Haavisto luettelee politiikan huipulta Jyrki Kataisen, Sauli Niinistön, Tarja Halosen ja Elisabeth Rehnin sekä nuorista huippunimistä Woltin Miki Kuusen, BrandBastionin Jenny Wolframin ja Uberin Joel Järvisen.

– Hienoa nähdä, että yhteiskunnallinen keskustelu kiinnostaa keskellä heinäkuuta.

Haavisto kertoo, että SuomiAreenan uutuuksia tänä vuonna ovat mobiilisovellus sekä lapsiperheiden vierailua helpottava lapsiparkki.

Tavattavissa ympäri vuorokauden

Pääyhteistyökumppanit evankelisluterilainen kirkko ja Suomi 100 pystyttävät tapahtuman ajaksi ympäri vuorokauden auki olevan Muutosterassin. Terassilla pyritään ratkaisemaan kävijöiden yhteiskunnallisia muutostoiveita tai yksityisiä ongelmia vaikuttajien ja pappien voimin.

Arkkipiispa Kari Mäkisen mielestä SuomiAreenassa on hienoa ja tärkeää, että ihmiset eri lähtökohdista kokoontuvat puhumaan siitä, miten he näkevät ympäröivän maailman.

– Tullaan omalla perspektiivillä, mutta yhtä paljon kysymään yhdessä kuin sanomaan vastauksia. Ajattelen, että maailma hahmottuu ainoastaan sillä tavalla, että tuodaan yhteen eri näkökulmia ja käydään keskustelua.

Kirkko järjestää SuomiAreenassa keskustelutilaisuuksien lisäksi myös virsi- ja viini-illan. Tapahtuman avauspäivänä uskontojen roolista rauhantyössä ovat keskustelemassa rauhanjärjestö CMI:n Hussein Al Taee, sisäministeri Paula Risikko sekä piispa Kaarlo Kalliala.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo toivoo, että SuomiAreenan keskusteluissa etsittäisiin ratkaisuja, joilla Suomi pärjää seuraavat sata vuotta.

– Minusta siitä on tullut hyvin merkittävä areena suomalaisille kokoontua kesällä laajasti puhumaan suomalaisesta yhteiskunnasta ja laajemminkin maailman menosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.