Maria Ohisalo lupaa, että vihreiden tavoitteet saavutetaan askel kerrallaan – yhteistyölle silti varaa: "Kompromissit kuuluvat politiikkaan"

9:31
Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo puhui puheissaan vihreiden lupauksista ja niiden täyttymisestä.

Vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon puheessa vahvimpana teemana oli vihreiden lupaukset.

Ohisalo piti vihreiden puheenvuoron SuomiAreenan Politiikan puheet kesäillassa -ohjelmassa. Ääneen pääsivät Ohisalon lisäksi perussuomalaisten Jussi Halla-Aho ja keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen.

– Lupaus. Se on yksi vahvimmista sanoista, jonka tiedän. Lupaukseen sisältyy toivo. Siihen sisältyy vastuu. Se on samaan aikaan kuitenkin tosi hauras sana. Lupaus voi särkyä.

Näin Ohisalo aloitti puheensa. Puhe käsitteli vihreiden lupauksia ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä ja koulutuksen parantamisesta. Ohisalo mukaan lupauksia on täytetty, mutta ei riittävästi.

– Ei riitä, jos lupaus täytetään vain puoliksi. Siinä meillä on vielä työsarkaa jäljellä.

Puheen jälkeen keskustelu siirtyi siihen, miten vihreät aikovat ensi syksynä budjettiriihessä reagoida mahdolliseen kompromissiin esimerkiksi heille tärkeiden ilmastotavoitteiden osalta.

– Kompromissit kuuluvat politiikkaan.

– Valitaan sellaiset keinot, joihin varmasti yhdessä päästään. Se on kompromissien taidetta, että lopulta sinne, vastaa Ohisalo.

Voit katsoa videolta myös, millaista keskustelua EU:n tuleva metsästrategia herätti puolueiden välillä.

Katso Maria Ohisalon puhe ja sitä seurannut keskustelu Politiikan puheet kesäillassa -ohjelmassa kokonaisuudessaan ylempänä.

SuomiAreenan tapahtumia on sekä Porissa että Helsingissä. Porissa tapahtumat keskittyvät torille ja Helsingissä puolestaan ydinkeskustan Allas Sea Poolille. Näitä tapahtumia kuka tahansa voi tulla seuraamaan paikan päälle.

Lisäksi SuomiAreenan tapahtumia järjestetään kahdella studiolla MTV:n tiloissa Helsingissä. Näihin yleisöllä ei ole pääsyä, mutta kaikki studiokeskustelut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä netin kautta mtv-palvelussa. Lisäksi erillinen SuomiAreenaTV-kanava näyttää valikoidut palat tapahtumista. SuomiAreenaTV näkyy antenni- ja kaapelitalouksissa kanavapaikalla 38. Ohjelmat alkavat maanantaina klo 10 ja muina päivinä klo 9.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja