Mainos

Pääministeri ihmisroskapuheista: "Ei keskustan linjan mukaista" – Sipilä kuitenkin ihmettelee Pihlajalinna-pomon pikapotkuja

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä kommentoi keskustapoliitikko Riikka Moilasen kohulausuntoa, joka johti potkuihin Pihlajalinnan Oulun toimitusjohtajan tehtävästä.

Sipilän mukaan ihmisroskapuhe ei sovi keskustalle.

– Se ei ole keskustan linjan mukaista, mutta omaan arviooni vaikuttaa tietenkin se, että hän pyysi saman tien anteeksi lipsahdustaan, Sipilä sanoi.

Sipilä pohtii samalla myös armollisuutta. 

– Minusta suomalaiseen yhteiskuntaan kuuluu se, että virheitä tulee, niistä voi oppia ja virheet voi saada anteeksi.

– Ihmisarvo on jakamaton, se on tietenkin meille kaikille selvä, Sipilä sanoi.

Sipilä ihmettelee eroratkaisua

Samalla Sipilä hieman ihmettelee terveysyritys Pihlajalinnan ratkaisua erottaa Oulun toimitusjohtajana toiminut Moilanen tehtävästään.

– Jonkin verran se ihmetystä herättää kyllä, koska hän välittömästi huomasi virheensä ja välittömästi pyysi sitä anteeksi. Tietenkin tämä on työnantajan ja työntekijän välinen asia, johon mulla ei ole sananvaltaa, Sipilä sanoi.

Entinen kansanedustaja Riikka Moilanen käytti eilisessä Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa syrjäytyneistä sanaa ihmisroska.

Pihlajalinna irtisanoutui jo eilen illalla hänen sanomisistaan. Tänään yhtiö kertoi, että alueellinen toimitusjohtaja joutui lopettamaan kommenttiensa takia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja