Mainos

Sipilä: "Ei ollut pienintäkään aikomusta rajoittaa lehdistönvapautta, en vain saanut antaa omaa kommenttiani"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, ettei hänellä ole ollut pienintäkään aikomusta rajoittaa lehdistön vapautta tai sitä mitä Yle esittää ja mitä ei.

Sipilä kertoo halunneensa puuttua siihen, ettei hänelle annettu reilua mahdollisuutta antaa omaa kommenttiaan Yleisradion Terrafame-uutiseen.

– Annoin voimakasta palautetta toimittajalle,  koska Kansan Uutiset oli tehnyt samasta aiheesta jutun ja he antoivat mahdollisuuden vastata siihen, Sipilä vastasi.

Sipilän mukaan Yleisradio oli kysynyt kommenttia puolitoistatuntia ennen jutun julkaisua. Sipilällä ei ollut mahdollisuutta vastata siihen näin nopeasti.

– Sähköpostilla ei kannata pääministeria lähestyä. Kannattaa soittaa avustajille puhelimella. Takuulla vastataan ajoissa, Sipilä sanoo. 

Sipilä sanoo käyneensä Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen Atte Jääskeläisen kanssa keskustelun aiheesta. 

– En usko, että meidän suhteessa mitään vikaa. Olen pahoitellut Jääskeläiselle kommenttia, johon toimittaja äsken viittasi (luottamus Yleen on nolla). Luottamukseni Yleen on ihan ok. Kritiikin kohde oli se, että en saanut mielestäni oikeaan aikaan antaa omaa kommenttiani, Sipilä kertasi.

Perhe vaikuttaa

Sipilä sanoo, että hänen asemansa vaikuttaminen perheeseen on hänelle herkkä asia.

– Perheeni on kokenut aika kovia viime aikoina. Kun perhe joutuu osalliseksi tähän, niin myönnän, että silloin vastaan ja vastasinkin tunteellisesti sekä tähän sähköpostiin, että se jälkikäteen katsottuna näkyy myöskin blogista, Sipilä sanoo.

Sipilä katsoo, että hänellä oli oikeus lähettää kritiikkiä julkaistusta uutisesta.

- Kyllä minusta krittiikiä saa antaa siinä tiltanteessa jos kokee, ettei ole saanut mahdollisuutta kommentoida väitteeseen, joka on vakava. Se on vakva väite, mikä juttuun sisältyy, että suositaan sukulaisia, mistä ei suinkaan ollut kysymys. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.