Pääluottamusmies MTV:n yt-tuloksesta: Murheellinen päivä koko journalismille

Pääluottamusmies MTV:n yt-tuloksesta: Murheellinen päivä koko journalismille 3:05

– Tämä on synkin päivä MTV Uutisten ja koko tämän firman historiassa. 

Näin tiivistää tunnelmat rajujen yt-neuvotteluiden jälkeen MTV:n ohjelmatyöntekijöiden pääluottamusmies Kari Pyrhönen

MTV Oy:ta ja sen tuotantoyhtiö Mediahub Helsinkiä koskevat yt-neuvottelut päättyivät tänään. Iso osa irtisanomisista kohdistui MTV:n uutistoimitukseen.

– Olen ollut talossa 20 vuotta, ja tämä on murheellisin päivä, Pyrhönen sanoo.

– Tämä kertoo siitä, missä mennään koko alalla. Samaan aikaan, kun meille on tullut digitaalinen vallankumous ja tiedonsiirto on verkossa, olemme joutuneet armottomaan kilpailutilanteeseen. Tämä on erittäin huolestuttavaa journalismin ja uutisvälityksen kannalta, Pyrhönen sanoo.

Pyrhösen mukaan jää nähtäväksi, millaista maailmankuvaa journalistit pystyvät välittämään tilanteessa, jossa resurssit ohenevat.

– MTV:ssä siirrytään nyt perusuutisointiin ja päivän uutisvirtaan. Kun kaikki tekevät kaikkea, erikoisosaamisen arvostaminen jää vähemmälle. Toki MTV Uutisiin jää erikoisosaamista nytkin, mutta dokumentit ja muut pisteohjelmat saattavat hävitä kokonaan. Taustoittaminen on vaikeampaa.

Pääluottamusmies Pyrhönen uskoo, että medialla on vaikeat ajat edessä, myös MTV:llä isoista säästöistä huolimatta.

– En ole liikemies, olen journalisti ja sisällöntuottajien puolustaja. Valehtelisin jos väittäisin, että nyt olemme selättäneet ongelmat. Mitä MTV jatkossa ostaa ja mihin hintaan, sen näyttää lähiajat ja lähivuodet. Tämä on ollut jatkuvaa kutistamista ja kaventamista, Pyrhönen summaa.

Ohjelmatyöntekijöiden puheenjohtaja Sari Korpela on huolissaan paitsi irtisanottujen myös työpaikkansa säilyttävien tilanteesta.

– Toivon, että yhtiö kiinnittää huomiota myös taloon jääneiden työntekijöiden jaksamiseen.

Juttua on täydennetty kello 13.20 Sari Korpelan kommentilla. 

Lue myös:

    Uusimmat