Pääkaupunkiseudulle oma suositus: Myös rokotetut maskit päässä ravintolaan

Onko maskisuositus selkeä? Näin asiantuntijat vastaavat – Mika Salminen täräyttää selkeän nyrkkisäännön 2:14
Videolla Mika Salminen kertoo nyrkkisäännön maskin käyttöön.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on antanut alueellisen suosituksen maskin käytöstä.

Päälinjana on se, että maskia suositellaan käytettäväksi julkisissa sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai jos henkilö ei ole sairastanut koronavirustautia edeltävien kuuden kuukauden aikana.

– Maskia on myös syytä aina käyttää matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, mikäli henkilöllä on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Maskit myös rokotetuille

Myös rokotetuille suositellaan maskin käyttöä tilanteissa, joissa viruksen tartuntariski ja leviämispotentiaali on kohonnut.

Näitä tilanteita ovat esimerkiksi joukkoliikenne ja julkiset sisätilat, joilla tarkoitetaan sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia, uskonnollisia kokoontumisia sekä ravintoloita.

– Lisäksi suositus maskin käytöstä pätee myös kaikissa sellaisissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Myös ulkotiloissa pitkäkestoisen ruuhkan tilanteissa maskin käyttö on suositeltavaa.

Suositukset koskevat 12 vuotta täyttäneitä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivitti viime viikolla valtakunnallisen maskisuosituksen. Se perustuu yksilön omaan harkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat