Ovatko kitkat paremmat kuin nastat? Tästä tiedät, kummat omaan autoon kannattaa valita

Nastat vai kitkat? Kysy itseltäsi nämä kysymykset, niin saat vastauksen 2:02
Kitkat vai nastat? Kysy itseltäsi nämä kysymykset, niin saat vastauksen.

Yksi yleisimmistä autoiluun liittyvistä kysymyksistä talven kynnyksellä liittyy renkaisiin. Mistä tietää, millaiset talvirenkaat omaan autoon kannattaa hankkia?

Liikenneturvan tiimipäällikkö Tomi Niemi vieraili tiistaina Viiden jälkeen -ohjelmassa kertomassa sekä muuttuneista talvirengassäädöksistä että siitä, kannattaako autoon valita nastat vai kitkat.

Niemi muistuttaa, että renkaita ei enää vaihdeta kalenterin mukaan, vaan autoilija on itse aiempaa suuremmassa vastuussa siitä, että autossa on keliin sopivat renkaat.

– Nyt ollaan päästy siitä vanhasta kalenterisidonnaisuudesta enemmän siihen, että käytetään renkaita, jotka niihin olosuhteisiin sopii ja on tarkoitettu, hän kertoo.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, milloin on syytä valita kitkat ja milloin nastat. Entä kumpi rengas olisi parempi valinta silloin, jos ajaa muuten pääsääntöisesti kaupungissa, mutta muutaman kerran vuodessa halki Suomen? Entä mikä on asiantuntijan oma valinta?

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat