Ovatko hoksottimet kunnossa? Kokeile, osaatko ratkaista tämän matikkapulman!

Osaatko jo tämän iPhone-kikan? Laskinniksi saattaa räjäyttää mielesi 0:24
KATSO MYÖS: Osaatko tämän iPhone-kikan? Laskinniksi voi räjäyttää mielesi!

Matemaattinen tehtävä on saanut monen pään pyörälle, kertoo Mirror. 

TikTokiin käyttäjän @xivecct75 toimesta jaetulla videolla mies selittää matemaattisen tehtävän vaimolleen, joka yrittää keksiä ratkaisun siihen, kuinka epätosi yhtälö 5 + 5 + 5 = 550 saadaan muutettua todeksi yhdellä viivalla. Videota on katsottu yli 4,6 miljoonaa kertaa.

Videolla vaimo pohtii kaikenlaista, kuten auttaisiko numeron 1 lisääminen eri paikkoihin, mutta se ei tuota oikeaa ratkaisua. Paikan päälle kutsuttu perheen poikakaan ei osaa auttaa.

Nainen keksii muuttaa yhtälön todeksi muotoon laittamalla viivan yhtä kuin -merkin päälle eli 5 + 5 + 5 ≠ 500, mikä tarkoittaa samaa kuin 5 + 5 +5  on eri kuin 500. Myös moni kommentoijista olisi tyytynyt tehtävän ratkaisemiseen epäyhtälömerkin avulla. Tehtävän antanut mies ei kuitenkaan tätä ratkaisua sulata.

– Ei, ei, ei. Se voi olla totta, mutta se ei ole oikea yhteenlaskuyhtälö. Tavoite on tehdä koko yhtälöstä tosi, mies perustelee. 

Loppujen lopuksi nainen joutuu luovuttamaan, ja laskutoimitusta äidin vierestä seurannut perheen toinen poika näyttää, kuinka tehtävä ratkaistaan.

– Se oli helppoa, poika sanoo, mutta moni videota kommentoinut on tosin epäillyt pojan osuutta näytellyksi.

Keksitkö sinä, mikä on oikea vastaus? 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Oikea vastaus

Vastaus löytyy kuvan alta.

Monen videota kommentoineen mielestä tehtävä oli helppo. Yhtälöstä saa toden lisäämällä viivan ensimmäiseen +-merkkiin niin, että se muuttuu numeroksi 4. Näin laskutoimituksesta tulee 545 + 5 = 550.

Katso myös: Nämä optiset illuusiot saavat pääsi pyörälle!

Nämä optiset illuusiot saavat pääsi pyörälle! 1:12
Näetkö kaikki 12 pistettä? Entä montako palkkia kuvassa on? Nämä optiset illuusiot saavat pääsi pyörälle!

Lue myös:

    Uusimmat