Outo koronalausunto venäläiseltä epidemiologilta: Sinappi yhtä tehokas kuin käsidesi

Kuinka sairaanhoito toimii korona-aikana, riittävätkö suojavarusteet? 8:57
Riittävätkö Suomessa suojavarusteet korona-aikana?

Desinfiointiaineiden sijaan voidaan yhtä hyvin käyttää tavallista sinappia, uskoo venäläinen lääkäri, epidemiologi Irina Kovalenko

Kovalenko kertoo venäläismedialle, että sinappi tappaa virukset yhtä hyvin kuin varta vasten siihen tarkoitukseen kehitetyt desinfiointiaineet. 

Terveyden ammattilaiset ympäri maailmaa ovat koronapandemian aikana korostaneet käsihygienian tärkeyttä ja myös kodin pitämistä puhtaana. Kovalenko yhtyy tähän suositukseen, mutta sen noudattamista voidaan hänestä toteuttaa hyvin oudoin keinoin. Kovalenko kertoo, että sinapilla desinfioinnin lisäksi käsiä olisi hyvä pestä tavallisen saippuan sijaan taloussaippualla.

– Ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat järkeviä. Meidän suosikkimme taloussaippua on kaikkein neutraalein ja turvallisin tapa desinfioida ja vaikuttaa rasvaliukoiseen kalvoon, jossa koronavirus voi pysyä pitkään, Kovalenko kommentoi.

Venäjällä koronatilanne on ollut hyvin kriittinen. Viimeisimpien tietojen mukaan vuorokaudessa on todettu 4 268 uutta tartuntaa. Yhteensä Venäjällä on yli 47 000 vahvistettua koronatartuntaa.

Lähteet: Fontanka.ru, Doktor Piter, VM.ru

Lue myös:

    Uusimmat