Mainos

Outlaws MC kokoontuu viikonloppuna Vääksyyn – Poliisi: Tapahtumaan tulossa toistasataa liivijengiläistä

Suomeen rantautunut kansainvälinen moottoripyöräkerho Outlaws MC kokoontuu viikonloppuna suurin joukoin Asikkalan Vääksyyn.

Keskusrikospoliisista ja Hämeen poliisilaitokselta vahvistetaan MTV Uutisille, että kerholla on kolmipäiväinen tapahtuma Vääksyn seudulla ja sinne on poliisin tietojen mukaan tulossa arviolta jopa toistasataa jengiläistä ulkomaita myöten.

– Kyse on kerhon ensimmäisestä ja kansainvälisestä näyttäytymisestä Suomessa, sanoo Hämeen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki.

Alueen hotellit on täyteen varattu koko viikonlopuksi. Ensimmäisiä jengiläisiä odotetaan paikalle tänään.

Koskimäen mukaan poliisi varautuu Vääksyn tapahtumaan perusteellisesti muun muassa muuttuneen jengitilanteen takia.

– Huomioimme nykyisen tilanteen ja pyrimme estämään mahdolliset vihamielisyydet. Olemme Vääksyssä näkyvästi paikalla ja turvaamme tapahtumaa, Koskimäki sanoo.

Jengitilanne Suomessa on elänyt voimakkaasti viime aikoina. Yksi kerhoista, Cannonball MC, on hajonnut sisäisiin riitoihinsa. Outlawsin lisäksi Suomeen on uutena kansainvälisenä jenginä rantautunut Satudarah MC.

Suomessa kaksi kannattajakerhoa

Poliisin rikolliseksi luokittelema kansainvälinen Outlaws MC myönsi tämän kesän alussa ehdokas- eli prospective-aseman Jyväskylän sekä Lappeenrannan kannattajakerhoille. Ehdokaskerhoa seuraava vaihe on täysjäsenyys. 

Outlaws MC toimii maailmalla 27 valtiossa. Suomea lähimpinä ovat Venäjällä, Ruotsissa ja Norjassa toimivat kerhot.

Poliisin mukaan järjestön pahin vihollinen on jo vuosikymmeniä ollut kilpaileva moottoripyöräkerho Hells Angels MC.

Poliisi on arvioinut, että Suomen kahdessa Outlaws-kerhossa on yhteensä parikymmentä jäsentä. Helvetin Enkeleiden ja sen alakerhojen jäseniä lasketaan olevan Suomessa pitkälle toistasataa.

Kansainvälisen Outlaws MC:n tunnettu motto on "God Forgives, Outlaws Don't", eli Jumala antaa anteeksi, mutta Outlaws ei.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.