Suomeen rantautuneessa Yön susien alajengissä on alle kymmenen jäsentä – moottoripyöräjengiin liittyneitä usealla paikkakunnalla

Jengit laajentavat toimintaansa 1:59

Poliisi kertoo, että Suomeen on rantautunut venäläisen järjestäytyneen rikollisryhmän Yön susien alajengi. RMI tai Russian Motorcyclists International -nimisessä alajengissä on alle kymmenen jäsentä.

– RMI ei ole asettunut Suomessa millekään tietylle paikkakunnalle, vaan sen tällä hetkellä vajaat kymmenen jäsentä ovat asuinseuduillaan ympäri eteläistä Suomea. Todennäköisesti RMI pyrkii vakiinnuttamaan asemansa ja laajentamaan toimintaansa, KRP:n rikosylikomisario Christer Ahlgren sanoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan RMI:n tulo Suomeen on osa eurooppalaista kehitystä. Ryhmä on laajentumassa myös muun muassa Sveitsiin, Itävaltaan, Saksaan, Ranskaan, Romaniaan ja Kanadaan.

Poliisi: Vakava järjestäytynyt rikollisuus kasvaa

Vakava järjestäytynyt rikollisuus kasvaa ja kovenee lähivuosina, ja Suomeen tulee ulkomailta entistä väkivaltaisempia ryhmiä. Näin arvioivat Poliisihallitus ja keskusrikospoliisi (KRP) tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Organisaatioiden määrä on poliisin mukaan tällä vuosituhannella yli kaksinkertaistunut. Vuonna 2000 Suomessa oli vain kolme vakiintunutta tunnuksellista järjestäytyneen rikollisuuden organisaatiota ja kahdeksan osastoa.

– Nyt organisaatioita on seitsemän ja osastoja jopa 75, ja kasvu näyttää jatkuvan, poliisi kertoo tiedotteessa.

Suomessa jo olevat rikollisryhmät pyrkivät laajentumaan ja turvaamaan toimintaansa. Poliisin mukaan uudet ulkomailta tulevat ryhmät taas yrittävät saada jalansijaa ja tuovat saapuessaan entistä väkivaltaisemman rikolliskulttuurin.

– Kansainvälisesti toimivat rikollisorganisaatiot hyödyntävät jäsentensä jo Suomessa olevia ja Suomen oloja tuntevia maanmiehiä, sanoo KRP:n rikosylikomisario Ahlgren tiedotteessa. 

Lue myös:

    Uusimmat