Mainos

IL: Ensimmäinen etninen moottoripyöräkerho Suomeen

Etninen Ruff Ryders -moottoripyöräkerho on perustanut ensimmäisen osastonsa Suomeen, kertoo Iltalehti. Uuden jengin rantautuminen vanhojen rinnalle pelätään aiheuttavan väkivaltaisia yhteydenottoja.

Yhdysvalloista kotoisin oleva Ruff Ryders on gangsta- ja rap-ideologinen moottoripyöräkerho, joka aloitti toimintansa ilmeisesti viime vuonna hankkimalla kerhotilat Tuusulasta. Iltalehden mukaan jengi on tunnettu uhoavasta tyylistään.

Etninen Ruff Ryders poikkeaa Suomessa jo olevista moottoripyöräjengeistä siinä, että jäsenten pyöräkalusto on tarkkojen moottoripyörämerkkien sijaan lähempänä bomber-henkistä katupyörää. Jengin jäsenet tunnistaa liivin selässä olevasta hopeisesta, tribaalimuotoillusta R-kirjaimesta.

Lehden mukaan uhoavasta tyylistä huolimatta Ruff Rydersia ei pidetä turvallisuudelle yhtä suurena uhkana kuin väkivaltaisuudesta tunnettua Satudarah-jengiä. Satudarah on peräisin Hollannista, ja jengin verkkosivuilla Suomi on merkattu sille kuuluvaksi alueeksi.

Keskusrikospoliisi arveli jo tammikuussa, että jengi saattaisi rantautua Suomeen pian. Asiasta ei kuitenkaan ole vielä konkreettista näyttöä.

Voi houkutella vastaanottokeskuksista kadonneita

Suomessa on jo ennestään kolme moottoripyöräkerhoa, Cannonball, Bandidos ja Helvetin enkelit, joiden jäsenistö koostuu pitkälti syntyperäisistä suomalaisista. Pakolaisten saapuminen maahan tarjoaa potentiaalin myös etnisten jengien rantautumiselle.

KRP pitää mahdollisena, että vastaanottokeskuksista kadonneet henkilöt saattavat olla kiinnostuneita etnisiin moottoripyöräjengeihin liittymisestä.

– On selvä asia, että jos maahan paljon tulee ulkomaalaisia, eri etnisen taustan omaavia ihmisiä, siinä on mahdollisuus uudenlaisiin ryhmittymiin. Ei tarvitse kuin tarkastella, mitä jo vuosia sitten Ruotsissa ja Tanskassa on tapahtunut, huomauttaa rikoskomisario Jussi Oksanen KRP:stä Iltalehdelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.