Mainos

Oulussa siivotaan Toppilan voimalaitoksen sotkua: Öljyä monenlaisilla rannoilla

Ympäristöjärjestö WWF kertoo, että sen vapaaehtoiset öljyntorjuntajoukot avustavat viranomaisia Oulun Energian Toppilan voimalaitoksella torstaina tapahtuneen öljyvuodon jälkien puhdistamisessa.

-Öljyntorjuntajoukkolaisia kutsuttiin apuun perjantaina iltapäivällä, ja jo illalla heitä oli paikalla kahdeksan”, kertoo suojeluasiantuntija Teemu Niinimäki WWF:stä.

Niinimäen mukaan tänään aamulla paikalla on ollut noin 25 vapaaehtoista, joista valtaosa on käynyt WWF:n öljyntorjuntakoulutuksen.

-Sattumalta Oulussa järjestettiin äskettäin, toukokuun lopussa, yksi koulutus, jossa keskityttiin rantaöljyntorjunnan perusteisiin”, Niinimäki kertoo.

Vapaaehtoiset avustavat pelastuslaitoksen viranomaisia rantojen puhdistamisessa. Niinimäen mukaan öljyä on ajautunut monenlaisille rannoille kivikoista ruovikoihin.

-Tällä kertaa rantaöljyntorjunta on hieman erilaista kuin ennen. Tuuli on painanut öljyä rantaa kohti ja öljyä on ruovikon ja avoveden rajassa muutaman sentin kaistale. Jotta öljy saadaan pois, ruoko pitää katkaista ja ottaa öljyyntynyt osa ruo´osta talteen, Niinimäki kuvailee.

Pelastuslaitos arvioi puhdistustyön jatkuvan ainakin alkuviikkoon saakka. WWF:n vapaaehtoisista öljyntorjuntajoukkolaisista Oulun seudun ulkopuolelta tulleet on majoitettu läheiselle koululle.

Oulussa Toppilan voimalaitoksessa sattui öljyvahinko torstaina puolen päivän aikaan. Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen mukaan öljyvahinko aiheutui noin 1 500 litran öljysäiliön pettäessä. Vuodosta pääsi valumaan öljyä voimalan jäähdytysveteen ja Toppilansalmeen joitain satoja litroja kevyen ja raskaan polttoöljyn seosta.

Pelastuslaitos rajasi öljyvuotoa Toppilansalmesta öljypuomein ja aloitti vuodon keräämisen veden pinnalta. Öljyä ehti levitä jonkin verran Toppilansalmen ja Meri-Toppilan puiston väliselle vesistö- ja ranta-alueelle. Rannalle levinneen öljyn määrä on pelastuslaitoksen mukaan kohtalaisen vähäinen, mutta vaatii kuitenkin puhdistamista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.