Yli puolet Harjavallan ympäristöonnettomuuden öljystä saatu kerättyä pois – alueen uimarannat edelleen käyttökiellossa

Yli puolet Harjavallan joulukuisen öljyvahingon öljyistä on saatu pois maastosta, kertoo alueen öljyntorjunnan projektipäällikkö Panu Piirtola Ramboll Finlandista.

Satakunnassa Harjavallassa tapahtui talvella öljyvahinko, kun Pori Energian Harjavallan lämpökeskuksesta valui maastoon noin 48 000 litraa öljyä.

Nyt Harjavallan vesivoimalaitoksella aloitetaan laitoksen omat kunnostustyöt, jonka takia patoalueen ja Kokemäenjoen vedenpinta laskee.

Piirtola kertoo, että tämän ansiosta alueelta päästään poistamaan entistä paremmin öljyn pilaamaa maata. Öljyä poistetaan rantojen maa-ainesten vaihdolla.

Uimarannat käyttökiellossa

Öljyntorjuntaa on tehty alueella pitkin kevättä ja Piirtola arvioi, että työt saadaan valmiiksi lokakuuhun mennessä.

Varsinais-Suomen ely-keskus on aikaisemmin tiedottanut, että vahingon vaikutukset vesistöihin jäivät vähäisiksi. Silti Pirkkalan ja Kultakoukun uimarannat ovat olleet käyttökiellossa.

Piirtola kertoo, että Pirkkalan uimaranta ei tule luultavasti kuntoon kesän aikana. Sen sijaan Kultakoukun uimaranta vapautuu Piirtolan arvioiden mukaan käyttökiellosta tämän viikon perjantaina.

Kuitenkin vedenpinnan laskun takia Piirtola ei usko, että Kultakoukun rannalla voisi uida, koska vesi vetäytyy niin kauas rannalta.

– Tämä on valitettavaa, koska Kultakoukun uimaranta on alueen suosituin ja isoin ranta, Piirtola sanoo.

Juttua korjattu kello 13:17: STT korjasi tietoa, että öljyä on kerätty yli puolet.

Lue myös:

    Uusimmat