Oulun poliisi vahvistaa rikosilmoituksen Espanjan joukkoraiskauksesta – Epäily: Kolme miestä raiskasi alaikäisen suomalaisnaisen rannalla

1:23

Oulun poliisilaitos kertoo vastaanottaneensa rikosilmoituksen törkeästä raiskauksesta, jonka epäillään tapahtuneen Espanjassa huhtikuussa.

Yllä olevalla videolla kerrotaan tammikuussa julkaistuista rikostilastoista.

Rikosilmoitus vastaanotettiin Oulussa 16. huhtikuuta 2018. Ilmoituksen mukaan kolmen miehen epäillään raiskanneen nuoren suomalaisen naisen Fuengirolassa, Espanjassa.

Oulun poliisi on välittänyt rikosilmoituksen Espanjan poliisiyhdyshenkilölle, jotta hän selvittää tapahtumien kulkua osaltaan ja esittää Espanjan poliisille pyynnön tutkinnan käynnistämisestä.

Tutkintavastuu on Espanjan poliisilla. Mikäli Espanjan poliisi ei suorita asiassa rikostutkintaa, voidaan rikostutkinta suorittaa Suomessa, mutta se edellyttää poliisin mukaan Valtakunnansyyttäjäviraston syytemääräystä (RL 1:12 §).

Inhimillisistä syistä poliisi ei kerro uhrin asuin- tai kotipaikkaa tarkemmin.

Epäily: Kolme miestä raiskasi 17-vuotiaan rannalla

Fuengirola-lehti kertoi eilen, että uhri olisi 17-vuotias suomalaistyttö. Lehden mukaan tyttö on kertonut lähteneensä paikallisesta pubista, kun kolme miestä otti hänet kiinni. Miehet raahasivat tytön rannalle, jossa epäillyt rikokset tapahtuivat.

Tyttö lähti seuraavana päivänä Suomeen, mutta on edelleen huonossa kunnossa. 

Lehden mukaan uhri on kertonut tehneensä tapahtuneen jälkeen rikosilmoituksen Policía Nacionaliin ja käyneensä terveyskeskuksessa.

Espanjassa tutkintaa avustava Suomen poliisin yhdyshenkilö, rikoskomisario Kaj Björkqvist kertoi lehdelle, että Fuengirolan poliisilla ei ole kuitenkaan rikosilmoitusta tapauksesta –  mahdollisesti tytön ja poliisin välisen kielimuurin takia.

Björkqvist kertoi lehdelle esittäneensä pyynnön poliisille, että he pyytäisivät terveyskeskuksesta mahdollisia asiakirjoja tapahtuneesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja