Oulun kaupunginvaltuutetun ihmisroskapuheet syynätään taas – Yle: Apulaisoikeusasiamies selvittää tapausta

Poliitikko kutsui päihdeongelmaisia ihmisroskaksi – vuosia kadulla asunut Markku Korhonen ahdistui 0:53

Oulun kaupunginvaltuutettu Riikka Moilasen (kesk.) ihmisroska-puheet ovat nyt eduskunnan apulaoikeusasiamiehen tutkinnassa, kertoo Yle.

Kantelun perusteella pyritään selvittämään, onko Moilanen toiminut kunta- tai hallintolain vastaisesti. Lain mukaan luottamushenkilöiden pitää käyttäytyä arvokkaasti ja viestiä asiallisella kielenkäytöllä.

Selvityspyyntö on toimitettu Oulun kaupunginhallitukselle. Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin antaa ratkaisunsa marraskuussa.

Kohupuheista tehty useita tutkintapyyntöjä

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen (kesk.) kommentoi Ylelle ihmettelevänsä, miksi juuri Moilasen sananvalintaa tutkitaan.

– Kun kuuntelee kielenkäyttöä valtuustojen kokouksissa tai eduskunnan kyselytunneilla, niin aika monella kielenkäyttö on kovaa ja välillä hyvinkin ilkeää, Oikarinen totesi.

Moilasen kommentista on Ylen mukaan tehty aiemmin kaksi tutkintapyyntöä ja yksi rikosilmoitus, jotka eivät ole johtaneet esitutkintaan. Tutkimatta jättämisestä puolestaan on tehty kantelu oikeuasiamiehelle, mikä ei sekään ole johtanut pidemmälle tutkintaan.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kello 14.54.

Lue myös:

    Uusimmat