Mainos

Oulun kaupunginjohtaja: Suru-uutinen, mutta ei yllätys

Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen ei suuresti yllättynyt Microsoftin Ouluun kohdistuneista irtisanomista.

- Tosi surullinen uutinen, eikä kukaan tätä tietenkään toivonut.  Sinänsä voi sanoa, että koska Nokian ratkaisut ovat olleet kesken ja ratkaisu roikkui ilmassa, joten tietyllä tavalla tämä oli pelättävissä, että näin voi käydä, kertoo kaupunginjohtaja MTV Uutisille.

- Kaikkein hankalinta tämä on tietysti niille 500:lle, jotka menettävät työpaikkansa. Nyt yritetään vain etsiä uusia mahdollisuuksia näille osaajille. Työministeri Lauri Ihalaisen ja Microsoftin kanssa on tänään jo käyty keskusteluja.

Oulun sietokyky työpaikkojen katoamisessa on koetuksella. 

- Se on pakko vain kestää. Totta kai se kirpaisee ja vaikuttaa myös kaupungin talouteen. Ensisijaisesti kuitenkin myrskyn silmässä ovat nyt oululaiset työpaikkansa menettäneet. Viime kerralla saatiin aika hyvin hoidettua Nokian irtisanomiset,  mutta ymmärrän kyllä jos joku lähtee työpaikan perässä pois täältä Oulusta.

- Meidän täytyy nyt vain ratkaista tämä asia, ei meitä kukaan muu auta ja tehdä kaikki, että saadaan ihmiset työn syrjään kiinni. Ei tässä auta kuin etsiä uusia yhteistyökuvioita, huokaa kesämökiltään tavoitettu kaupunginjohtaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.