Oulun kaksoistaposta epäillyllä pitkä rikostausta: Huumeita, hormoneja ja väkivaltaa

Poliisi tutkii kaksoissurmaa Oulussa – tältä operaatio paikalla näytti 0:57
Poliisi tutkii kaksoissurmaa Oulussa – tältä operaatio paikalla näytti.

Oulussa kahdesta taposta epäillyllä kolmekymppisellä miehellä on rikostaustaa noin 10 vuoden ajalta. Nyt miestä epäillään viikonloppuna Oulun Välivainiolla tapahtuneista henkirikoksista. 

Mies on tuomittu käräjillä useampaan otteeseen muun muassa huumeisiin liittyvistä rikoksista. Mies on tuomittu myös väkivallanteoista.

Vuonna 2012 mies kävi toisen miehen kimppuun oululaisessa yökerhossa. Kun hänet poistettiin ravintolasta, hän jäi odottamaan uhria ravintolan ulkopuolelle ja kävi tämän kimppuun uudemman kerran.

Järjestyksenvalvojat erottivat riitapukarit, mutta mies lähti vielä tämän jälkeen seuraamaan uhria ja löi tätä ainakin kasvoihin useampaan kertaan.

Mies tuomittiin pahoinpitelystä. Samalla kertaa hän sai tuomion toisesta väkivallanteosta, jonka uhri oli miehelle läheinen. Mies oli nostanut naista kurkusta ilmaan ja lyönyt tätä päähän.

Tuomio tuli vuonna 2014. Rangaistuksena oli reilun kuukauden mittainen ehdollinen vankeus.

Tuorein tuomio tältä vuodelta

Joitain vuosia myöhemmin mies tuomittiin muun muassa kahdesta dopingrikoksesta. Mies oli pitänyt hallussaan anabolisia steroideja ja yrittänyt tilata testosteronia.

Viime vuonna mies sai tuomion huumausainerikoksesta, sillä hän oli kasvattanut kahta kannabiskasvia. Hänen hallustaan löydettiin myös luvattomia aseen patruunoita. Rangaistuksena oli jälleen sakkoja.

Miehen tuorein tuomio on tältä vuodelta. Hänet tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen kahdesta huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta sekä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Tuomion mukaan mies oli jäänyt toukokuussa 2021 kiinni auton ratista käytettyään amfetamiinia, kannabista sekä huumaavaa lääkeainetta. Miehen hallusta löydettiin yli 70 grammaa amfetamiinia.

Myöhemmin kesällä mies jäi poliisin haaviin hallussaan hieman pienempi määrä amfetamiinia sekä kannabista. Miehen hallusta löydettiin luvaton revolveri patruunoineen.

Tuomio on lainvoimainen, kuten aiemmatkin tuomiot.

Epäillään nyt kahdesta taposta

Nyt miestä epäillään kahdesta Oulun Välivainiolla tapahtuneesta henkirikoksesta. Mies otettiin kiinni lauantaina. 

Poliisi sai tiedon epäillyistä henkirikoksista lauantaina noin kello 17:n aikaan. Hätäkeskukseen tuli useampia puheluita, joiden mukaan alueella oli ammuttu laukauksia ja ulkoa oli löytynyt loukkaantunut mies. 

Ampumavamman saanut mies kuoli paikan päällä. 

Poliisi tarkasti lähellä sijaitsevan asunnon, josta löydettiin kuollut nainen. Myös hänet oli ammuttu. 

Teoista epäilty mies otettiin lyhyen etsinnän jälkeen kiinni lähistöltä.

Lue myös:

    Uusimmat