Mainos

Oululaiskuvaaja tallensi läheltä uljaan linnun laskeutumisen – hätkähdyttävä kotkavideo leviää vauhdilla

2:27

Oululainen Timo Ahosalmi kuvasi viikonloppuna kotkan laskeutumisvideon, jota on katsottu ja jaettu muun muassa Facebookin luontosivuilla tuhansia kertoja.

Videolla kotka lentää ensin pienenä taivaanrannasta ja laskeutuu lumeen kameran eteen. Lähikuvissa näkyy kotkan uljas profiili ja parimetrinen siipienkärkien väli.

Harrastuksekseen pitkään kuvannut Timo Ahosalmi kertoo taltioineensa kotkan lennon viime viikonloppuna. 

– Kyseessä on kotkien ruokintapaikka Utajärvellä. Eero Kemilä ruokkii siellä kotkia ja on toiminnallaan mahdollistanut kotkien kuvaamisen ja varmasti osaltaan pelastanut kotkien henkiä talviruokinnalla, Ahosalmi sanoo MTV Uutisille.

Ahosalmi kertoo kuvanneensa aiemmin still-kuvia, mutta innostuneensa viime aikoina videokuvauksesta. 

– Olen perusluontokuvaaja ja tykkään kuvata erityisesti petolintuja. Kotkaa olen ihaillut pienestä pojasta asti. Se on niin ylväs ja iso lintu.

Ahosalmi on kuvannut aiemmin videolle myös kotkien taistelua. Videot ovat levinneet myös kansainvälisesti somen välityksellä. Kotkien taistelu -video on nähtävissä myös yllä olevalla videolla.

Kotkan laskeutumisvideon hän julkaisi viikonloppuna Suomen luontokuvaajien Facebook-sivuilla, jonka kautta videota on jaettu satoja kertoja ja peukutettu tuhansia kertoja.

– Ilman somea nämä kuvat jäisivät vaan omiin kätköihin, mutta nyt ne saadaan useamman ihmisen nähtäville. Monet ovat kommentoineet, että eipä tulisi muuten vastaavaa nähtyä, Alasalmi sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.