Karin kameraan tallentui uskomaton kuva: Karhu herkutteli kieli pitkänä lakkasuolla

Kari Kemppainen otti henkeäsalpaavan kuvan Suomen luonnosta parhaimmillaan. Kuvassa karhu napostelee lakkoja auringon laskiessa – kuono lähes kiinni kameran linssissä.

Monen suomalaisen sosiaalisen median sivut ovat tähän aikaan vuodesta täynnä kuvia ulkomaanmatkoilta ja rannoilta. Kuhmolaisen Kari Kemppaisen Facebook-seinä poikkeaa keskimääräisestä aika tavalla: Kemppainen on kuvannut monia villieläimiä aivan lähietäisyydeltä.

Viimeisimmässä otoksessa karhu maistelee kesän lakkasatoa. Näyttäisi siltä, että kamera olisi vain kymmenien senttien päässä karhusta.

– Se on liiketunnistinkameralla otettu kuva, Kemppainen paljastaa.

Kemppainen kertoo kuvanneensa villieläimiä ja luontoelokuvia ammattimaisesti jo 27 vuoden ajan. Siinä ajassa ehtii oppia useita temppuja karhujen ja muiden villieläimien kuvaamisesta.

Liiketunnistinkamera kannattaa asettaa lähelle paikallisen luonnonvarakeskuksen ruokintapaikkoja. Kun paikalla havaitaan liikettä, kamera välähtää.

– Eläimiä voidaan houkutella myös esimerkiksi koiranherkuilla, Kemppainen kertoo.

Luontokuvat ovat houkutelleet Kemppaiselle suuren seuraajaryhmän ja hän saa paljon kiittelevää palautetta työstään sosiaalisessa mediassa. Valokuvien julkaisemisessa Facebook-seinällä onkin yksi taka-ajatus.

– Meillä on täällä Viiksimossa suurpetomatkailua. Näillä kuvilla saa sitäkin markkinoitua!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja