Poliisi oudosta ilmiöstä HS:lle: Tästä syystä Suomessa vierailevat turistit eivät käytä vuokra-autojensa ilmastointia tai lämmityslaitetta

Suomalaisiin oloihin tottumattomat turistit ovat aiheuttaneet vaaratilanteita muun muassa Lapissa, kertoo Helsingin Sanomat. Kaikki eivät osaa käyttää esimerkiksi vuokra-auton ilmastointia tai lämmityslaitetta.

Ylikonstaapeli Pekka Alamommo kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa, etteivät kaikki vuokra-autolla Lapissa liikkuvat turistit halua käyttää autojen ilmastointilaitetta tai edes lämmitintä – kovasta pakkasesta huolimatta.

Alamommon mukaan monet turistit ajattelevat, että ilmastointi ja lämmityslaite voivat tuoda auton sisään huonolaatuista ilmaa ja saasteita.

– Moni saasteisesta suurkaupungeista tuleva ei ymmärrä, että Lapissa ilma on varmaan maailman puhtainta, Alamommo kertoo HS:lle.

Tämä on pahimmillaan johtanut jopa siihen, että autoilla ajetaan lähes sokkona, kun ikkunat ovat jääkerroksen peittämiä. Autoja myös pysäytellään vaarallisiin paikkoihin esimerkiksi valokuvien ottamista varten.

Turistien vuokraamien autojen määrä on Helsingin Sanomien mukaan lisääntynyt parin viime vuoden aikana. Syynä on se, että kiinalaisetkin turistit ovat saaneet ajaa Suomessa autoa vuoden 2018 alusta.

Monet autonvuokrausfirmat ovat ryhtyneet tarjoamaan lisäperehdytystä auton toimintoihin sekä siihen, miten talvikelillä tulee ajaa.

Lue myös:

    Uusimmat