Ott Tänak esitti tappionsa jälkeen kovan arvion Kalle Rovanperästä

Hyundain Ott Tänak sai kauden ensimmäisen kunnon tuloksensa sunnuntaina päättyneessä Kroatian MM-rallissa, mutta virolainen joutui nöyrtymään nuorelle suomalaiselle.

Tänak starttasi kisan päättäneelle erikoiskokeelle ykkösenä 1,4 sekunnin erolla Kalle Rovanperään. Kaikki merkit viittasivat siihen, että Tänak pystyisi paremmalla rengasvalinnallaan kuittaamaan voiton mutaisissa olosuhteissa.

Mutta kuinkas sitten kävikään? Toyota-kuljettaja Rovanperä latasi lapun lattiaan, tykitti Power Stage -pätkälle pohja-ajan 5,7 sekunnin erolla Tänakiin ja pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä asvalttiosakilpailun voittoa.

– Olosuhde kuivui koko ajan viimeisellä pätkällä, ja mielestäni meillä molemmilla oli yhtä hyvät paketit. Kalle oli vain nopeampi siellä. Olosuhde oli samankaltainen kuin aiemmin viikonloppuna, jolloin Kalle oli ollut todella nopea, Tänak sanoi.

– Olimme tehneet hyvät rengasvalinnat, mistä oli meille hyötyä. Mutta se ei riittänyt loppuun asti.

Rovanperä on voittanut MM-sarjassa kaksi osakilpailua putkeen. Suomalaisella on MM-sarjassa 29 pisteen etumatka Thierry Neuvilleen – Tänak puolestaan on jäänyt kärjestä jo 49 pistettä kolmen osakilpailun jälkeen.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että Kalle tietää oman tasonsa ja hän on täynnä itseluottamusta. Minulla ei ole epäilystäkään, etteikö hän olisi suurin mestarisuosikki tällä kaudella, Tänak lausui ytimekkäästi.

Kartturi Jonne Halttuselta huima paljastus: Kalle Rovanperän voittoasenne paljastui päätöspätkän lähtöviivalla

Tänakilla oli takanaan keskeytykset sekä Monte Carlon että Ruotsin rallista. Ainoat pisteensä (5) ennen Kroatiaa virolainen oli saanut Ruotsin rallin Power Stagelta.

– Tämä ralli ei päättynyt parhaalla mahdollisella tavalla, koska jäimme toiseksi. Toisaalta meillä on ollut niin paljon epäonnisia ongelmia edellisissä ralleissa, että on mukavaa päästä rallin maaliin ilman ongelmia.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan vajaan kuukauden kuluttua Portugalissa.

– Se on ensimmäinen soraralli näillä uusilla autoilla. Emme ole vielä edes testanneet soralla, Tänak sanoi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat