Ota kaikki irti suosikkisovelluksesta – 11 Spotifyn ominaisuutta, joita et takuulla tiennyt

Spotify on oikea musiikin aarrearkku. Sen lisäksi, että sieltä voi kätevästi löytää haluamaansa musiikkia, on sillä myös muita käyttäjää ilahduttavia ominaisuuksia.

Spotify on edelleen yksi suosituimpia musiikkisovelluksia. Tämän musiikkipalvelun avulla voi kuunnella lukemattomia eri kappaleita. Independent kokosi yhteen listan sellaisia Spotifyn ominaisuuksia, joita kaikki käyttäjät eivät välttämättä tiedä.

1) Etsi kappaleita tarkemmilla hakukriteereillä

Spotifyta voi käyttää samaan tapaan kuin hakukoneita. Tämä onnistuu lisäämällä avainsanojen joukkoon sanat and, or tai not.

Vaikka sovellus onkin saatavilla suomen kielellä, hakutoiminnot toimivat vain englanniksi.

Esimerkiksi:

”Danny AND Tapani Kansa” tuo sinulle kappaleet, joilla esiintyy sekä Danny että Tapani Kansa.

Kun haet ”Zeppelin OR Floyd”, saat tuloksiin pelkästään Led Zeppelinin tai Pink Floydin esittämiä kappaleita.

Jos haet ”Metallica NOT anger”, saat tulokseksi kaikki Metallican kappaleet lukuun ottamatta niitä, joissa mainitaan sana ”anger”.

Musiikkia voi etsiä myös päivämäärän, genren tai albumin perusteella: Jos haluat popmusiikkia vuodelta 1999, kirjoita hakukenttään: ”genre: pop year: 1999”. Näin saat hakutulokseksi vain kyseisen vuoden popkappaleita.

2) Musiikki mukautuu juoksutahtiisi

Klikkaa Selaa (Browse) ja siirry Genret & fiilikset -osioon. Sieltä löydät Running-listan. Valitse siellä olevista listoista haluamasi ja klikkaa Juokse tämän tahtiin-painiketta.

Musiikki lähtee mukautumaan juoksutahtiisi. Jos hiljennät tahtia, musiikin tempo hidastuu ja vastaavasti kovempaa juokseminen saa musiikin tahdin kiihtymään. Tempoa voi myös itse säätää.

3) Etsi musiikkia Shazamilla ja lisää se Spotify-listaan

Jos kuulet hyvän kappaleen, etkä tiedä sen nimeä, voit etsiä sen Shazam-sovelluksella. Avaa sovellus, vie se lähelle musiikin lähdettä, esimerkiksi radiota tai tietokonetta, paina Tap to Shazam-painiketta ja sovellus kertoo sinulle kappaleen nimen tunnistettuaan sen.

Kun Shazam on tunnistanut kappaleen, voit kuunnella sen Spotifyssa. Sinun tarvitsee vain klikata Shazamissa Play in Spotify -painiketta.

Voit myös yhdistää Shazam- ja Spotify-tilisi, jolloin Shazamin tunnistama kappale tallentuu automaattisesti Spotifyhyn My Shazam Tracks-listalle. Kirjaudu Shazamiin, klikkaa My Shazam-valikkoa, siirry Asetuksiin ja klikkaa Connect Spotify.

4) Paranna musiikin laatua

Voit parantaa kuuntelemasi musiikin laatua seuraavasti: Klikkaa Kirjasto ja sen jälkeen Asetukset. Valitse Musiikin äänenlaatu -kohdasta Lataus-valikosta normaali/korkea/paras laatu.

Huomaa kuitenkin, että musiikin kuuntelu paremmalla laadulla vie enemmän dataa.

5) Tee yhteisiä soittolistoja kaverien kanssa

Onko tiedossa illanistujaiset, ja haluaisit kuunteluun vieraittesi suosikkikappaleita? Se onnistuu helposti, kun luot yhteisen soittolistan. Mene Kirjastoon, valitse Soittolistat ja avaa yhteiseksi haluamasi listan vaihtoehtovalikko (symbolina kolme pistettä). Valitse sieltä Määritä yhteislistaksi.

Yhteisen soittolistan luominen onnistuu myös Facebook Messengerin ryhmäkeskustelussa: Klikkaa keskustelussa plusmerkkiä (+), valitse laajennuksista Spotify ja Luo ryhmäsoittolista.

6) Lataa musiikkia tietokoneelta

Jos tietokoneellasi on kappale, jonka haluaisit Spotifyhyn, mene Spotifyn pöytäkoneversion Asetuksiin ja valitse Paikalliset tiedostot.

Kappaleen pitää olla joko mp3- tai mp4 -muodossa, jotta lataus onnistuu.

7) Kokeile musiikkimakuusi perustuvia uuden musiikin listoja

Olet ehkä huomannut Spotifyssa Luotu sinulle -osion. Sieltä löytyy esimerkiksi omaan musiikkimakuusi perustuvia listoja, joilla on musiikkia niiltä artisteilta ja bändeiltä, joita olet kuunnellut eniten viime aikoina.

Viikon suositukset sinulle -lista tarjoaa käyttäjälleen sekoituksen tuttuja ja tuntemattomampia artisteja. Lista päivittyy maanantaisin, joten jos vastaan tulee erityisen hyvä kappale, se kannattaa ottaa talteen omalle listalle.

Oma uutuskattauksesi -listalta löydät uusia kappaleita niiltä artisteilta, joita olet kuunnellut viime aikoina eniten. Tämä lista uudistuu joka perjantai.

Tutki myös Oma aikakapseli, jos haluat muistella vanhoja kappaleita vuosien takaa. Nekin on suodatettu musiikkimakusi mukaan.

8) Etsi myös podcasteja ja videoita

Paitsi että Spotifysta löytyy valtava määrä musiikkia, sieltä voi kuunnella myös podcasteja ja katsella videoita. Nämä löytyvät Selaa-sivulta.

9) Löydä tietoa konserteista lähelläsi

Artistit saattavat ilmoittaa konserteistaan myös Spotifyssa. Tämä tieto löytyy Selaa-valikosta kohdasta Keikat tai laulajan tai bändin sivulta Kiertueella-osiosta.

10)  iPhonen käyttäjä: Kuuntele haluamaasi musiikkia Uberin kyydissä

Uber-taksissa matkaava voi kuunnella omia Spotify-soittolistojaan. Yhdistä Uber-sovellus Spotifyn kanssa ruudun alalaidassa olevasta Connect Spotify to play music-painikkeesta ja nauti menosta.

11)  Spotify Premiumin käyttäjille: Kuuntele musiikkia ilman nettiyhteyttä

Spotify Premium-version käyttäjä voi ladata kappaleita laitteelleen kuunneltavaksi ilman nettiyhteyttä. Avaa Kirjasto, valitse Asetukset ja sieltä Offline-tila.

Voit ladata kappaleita laitteellesi aina, kun olet online-tilassa eli yhteydessä verkkoon. Sinun tarvitsee vain painaa kappaleen valikosta Lataa-painiketta.

* * *

Katso videolta, miten jatkuva kännykän näprääminen vaikuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat