Mainos

Facebookin 17 hyödyllistä ominaisuutta, jotka kannattaisi tuntea

Sosiaalisen median palvelu yllättää lukuisilla ominaisuuksilla, joissa riittää ihmeteltävää pidemmäksikin aikaa.

Verkkolehti PCMag kokosi Facebookin kenties omalaatuisimmat ominaisuudet, joista vain "tosikäyttäjät" tietävät.

Tiesitkö esimerkiksi sitä, että Facebookissa voi myös siirtää rahaa? Tai että Facebookilla on omia emojiitä?

1. Viestikansio, jota et varmasti lue säännöllisesti.

Mikäli et ole koskaan tai ainakaan pitkään aikaan tarkistanut Facebookin ylimääräistä viestikansiota, on siellä varmasti viestejä, joita et ole lukenut. Kansioon pääset klikkaamalla selaimella oikean ylänurkan kirjekuorisymbolia. Klikkaa seuraavaksi viestien yläpuolella olevaa Viestipyynnöt-lokeroa.

2. Katso, kuka oikein käyttää tiliäsi.

Mene ensimmäisen Facebookin asetuksiin. Turvallisuus-linkin takaa löydät kohdan Missä olet sisäänkirjautuneena. Mikäli näkymä näyttää epäilytävältä, voit aina valita Lopeta toiminta.

3. Näin saat Facebookin omat emojiit käyttöön.

Käytetyimpiä hymiöiden lisäksi Facebookilla on myös omia emojiitä, jotka toimivat seuraavilla komennoilla:

(y) = peukku ylöspäin

(^^^) = valkohai

:|] = robotti

:poop: = tiedät kyllä mitä

<(") = pingviini

Nämä emojiit toimivat Facebookin keskusteluissa, julkaisuissa ja kommenteissa, mutta eivät välttämättä näy kaikilla laitteilla oikein.

4. Tiesitkö, että voit lähettää tiedostoja Messengerissä?

Kun avaat uuden keskustelun Facebookissa, voit lähettää tiedostoja klikkaamalla rattaan symbolia keskustelulaatikon oikeassa yläkulmassa.

5. Voit luoda myös astetta näyttävämpiä julkaisuja.

Tiesitkö, että voit luoda Facebookissa myös Muistiinpanoja? Linkki www.facebook.com/notes vie sivulle, jolla näet kaikki Facebook-kavereidesi tekemät Muistiinpanot. Nämä julkaisut voi julkaista normaalisti omalla seinällä, mutta erikoisuutena julkaisuun voi upottaa isompia ja useampia kuvia.

6. Parisuhteellesi löytyy jo valmiiksi oma Facebook-sivu – näin löydät sen.

Linkki www.facebook.com/us vie sivulle, joka esittelee parisuhteesi historiaa Facebookissa. Tiedot pohjautuvat antamiisi tietoihin parisuhteestasi.

7. Säästä kissavideot myöhemmäksi.

Tägäsikö ystäväsi jälleen sinut suloiseen kissavideoon? Jos et halua tai ehdi katsoa kaikkia houkuttavia videoita siltä istumalta, videon voi tallentaa myöhemmin katsottavaksi. Klikkaa julkaisun, jossa video on, oikean yläkulman valikkoa, ja valitse Tallenna linkki. Tallennetut linkit löydät puolestaan selaimella sivuston vasemmasta laidasta.

8. Talleta kaikki Facebook-historiasi.

Tämä vinkki tulee käyttöön esimerkiksi silloin, kun haluat syystä tai toisesta poistaa tilisi palvelusta kokonaan. Mene Facebookin asetuksiin ja valitse Yleiset. Löydät sivulta kohdan Lataa Facebook-tietosi. Tämä toiminto kopioi kaikki Facebook-tekemisesi koskaan talteen.

9. Lisää tilisi turvallisuutta.

Facebook-turvallisuutta voi parantaa parilla asetuksella. Ensimmäisellä voit määrittää, että saat aina uudelle laitteelle kirjautumisesta ilmoituksen puhelimeesi. Näin uusi kirjautuminen vaatii aina hyväksyntäsi. Asetuksen löydät Turvallisuusasetuksista kohdasta Sisäänkirjautumisen hyväksynnät. Toinen tapa parantaa turvallisuutta on lisätä Turvallisuusasetuksiin Luotettuja yhteyshenkilöitä.

10. Vaimenna livevideoita koskevat ilmoitukset.

Facebookissa yleistyneistä livevideoista tulee oletuksena ilmoituksia seuraajille. Ilmoitukset voi kuitenkin hiljentää videon oikean ylänurkan valikosta.

11. Listaa kiinnostuksen kohteitasi.

Facebookissa on mahdollista listata myös itseään kiinnostavia julkaisuja kavereiltasi, tykkäämiltäsi yrityksiltä tai sivustoilta tai kiinnostavilta henkilöiltä. Asetuksiin pääsee selaimella etusivun vasemman laidan valikosta kohdasta Kiinnostuksen kohteet.

12. Valitse itse, mitä haluat nähdä uutisvirrassasi.

Tiesitkö, että Facebookissa voi muokata omaa uutisvirtaa vastaamaan paremmin siihen, mitä haluat oikeasti nähdä. Nopein tapa muokata uutisia on valita selaimella sivun vasemmasta laidasta kohdan Uutiset vieressä olevaa ratassymbolia. Tästä pääset muokkaamaan uutisten asetuksia.

13. Hiljennä entiset kumppanisi.

Facebook helpottaa myös parisuhteen loppua: kun vaihdat parisuhdestatuksesi sinkuksi, Facebook kysyy automaattisesti, haluatko vähentää entisen poika- tai tyttöystäväsi julkaisujen näkemistä.

14. Upota julkaisuja muille sivuille.

Julkisia julkaisuja pystyy upottamaan mille tahansa haluamallesi sivulle klikkaamalla julkaisun oikeasta yläkulmasta vaihtoehtoa Upota.

15. Muokkaa mainoksiasi.

Facebook haluaa näyttää käyttäjilleen mainoksia, jotka kiinnostavat heitä. Tämän Facebook selvittää muun muassa seuraamiesi henkilöiden, yritysten ja sivustojen perusteella. Mikäli et ole tyytyväinen näkemiisi mainoksiin tai haluat muuten vain muokata niitä, mene Asetuksiin, valitse sitten Mainokset ja Omiin asetuksiin perustuvat mainokset.

16. Siirrä rahaa Facebookin kautta.

Oletko koskaan kuullut tästä ominaisuudesta? Facebookissa voi nimittäin siirtää rahaa: Asetuksista löytyy kohta Maksut, jonka kautta voit joko maksaa tai pyytää maksua toiselta käyttäjältä.

17. Onnittele ystävää synttärivideolla.

Facebook julkaisi hiljattain sovelluksen iOS-käyttäjille. Sovelluksella on mahdollista julkaista synttärisankarin seinällä 15 sekuntia pitkän videon, jossa onnittelee sankaria.


Lähde: PCMag

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.