Tiesitkö jo nämä? Kuusi Netflix-kikkaa, jotka mullistavat käyttökokemuksesi

Muutaman kikan hallitseminen tekee suoratoistopalvelu Netflixin käyttämisestä entistä helpompaa ja miellyttävämpää.

Vaikka Netflix onkin yksi maailman suosituimmista suoratoistopalveluista, monet sen käyttäjät tietävät, ettei palvelua ole maailman helpointa käyttää. Monia ärsyttää erityisesti, kuinka vaikeaa katsottavan etsiminen palvelusta on.

Popsugar-sivusto kokosi kuusi vinkkiä, joiden avulla Netflixin katselukokemuksesta voi saada kaiken irti ja katsottavan löytämisestä tehdä entistä helpompaa.

1. Järjestä julkaisuvuoden mukaan

Sen sijaan, että selailisi läpi Netflixin sarjoja tai elokuvia satunnaisessa, palvelun suosittelemassa järjestyksessä, ne voi järjestää julkaisuvuoden mukaan. Valitse ensin elokuvien lajityyppi vasemmasta yläkulmasta, sitten oikeasta yläkulmasta ikoni, jossa on neljä ruutua.

Valitsemalla sen vapautuu valikko, josta ohjelmat voi järjestää Netflixin suosituksien, julkaisuvuoden tai aakkosjärjestyksen mukaan.

Popsugar lupaa, että jo tällä ominaisuudella elämästä tulee paljon helpompaa.

2. Etsi helposti Netflixin alkuperäiselokuvia- ja sarjoja

Haluatko valita katsottavaksi Netflixin omia tuottamia elokuvia ja sarjoja? Helpoin tapa tehdä se lienee sanan "Netflix" kirjoittaminen hakukenttään, joka löytyy oikeasta yläkulmasta suurennuslasi-ikonin alta.

3. Etsi katsottavaa genrekoodien avulla

Vaikka monista voi tuntua, että Netflixin kategoriat ovat varsin niukkoja, se ei ole totta. Todellisuudessa Netflixillä on yli 76 000 eri kategoriaa, joihin elokuvat on listattu. Näihin kategorioihin taas pääsee käsiksi käyttämällä Netflixin salaisia koodeja.

Koodien avulla voi etsiä hyvinkin tarkasti erilaisia kategorioita, muun muassa syvänmeren kauhuelokuvia, omalaatuista romantiikkaa tai suosikkinäyttelijäsi elokuvia.

4. Poista "Jatka katselua" -historia

Jos Netflixin "Jatka katselua" -palkki täyttyy erilaisista sarjoista ja elokuvista, joiden katselun aloitit kuukausia tai viikkoja sitten etkä halua enää niihin palata, voi tämän listan päivittäminen olla paikallaan. Se voi helpottaa merkittävästi navigointia palvelussa.

"Jatka katselua" -palkin voi siivota poistamalla Netflixin katseluhistoriasta valitut sarjat ja elokuvat. Katso tarkemmat ohjeet siihen alla olevalta videolta ja lue lisää täältä. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

0:30

5. Muokkaa tekstityksiä

Jos Netflixin tekstitykset eivät miellytä silmää, voi katselukokemusta parantaa muokkaamalla ne sellaisiksi kuin itse haluaa. Netflixin tekstityksistä voi muokata niin fonttia, väriä kuin kokoakin.

Tämä onnistuu etenemällä polkua Tili > Oma profiili > Tekstityksen ulkonäkö.

6. Arvostele kaikki, mitä katsot saadaksesi parempia suosituksia

Netflixin suositukset perustuvat monimutkaisiin algoritmeihin, mutta sitä paremmin ne toimivat, mitä enemmän materiaalia niillä on. Netflix oppiikin paremmin tietämään, mitä käyttäjä tykkää katsoa, jos hän antaa arvion jokaiselle katsomalleen ohjelmalle.

Sarjalle tai elokuvalle voi antaa arvion painamalla ensin sarjasta, ja sitten Oma Lista -painikkeen viereen ilmaantuvista peukuista. Ylöspäin osoittavaa peukkua painamalla kertoo Netflixille katsottavan miellyttäneen, alaspäin osoittavalla päinvastoin.

Mitä enemmän arvosteluja jaksaa antaa, sitä todennäköisempää on, että etusivulle putkahtavat sarjat ja elokuvat oikeasti miellyttävät.

Lähteet: Popsugar, Netflix

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja